Ekonomi Charter uçuşları her an başlayabilir!

Charter uçuşları her an başlayabilir!

16.08.2016 - 17:41 | Son Güncellenme:

Moskova-Ankara ilişkilerinin normallaşmesi sonrası charter uçuşlarının yeniden başlayacak olmasının önümüzdeki ay Rusya’da Türkiye turlarının fiyatlarında ciddi indirime yol açması bekleniyor.

Charter uçuşları her an başlayabilir

Rusya Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) Başkanı Aleksandr Neradko, Rusya’dan Türkiye'ye ilk charter uçuşlarının kısa süre içinde başlayabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Moskovski Komsomolets gazetesinin haberine göre Neradko, “Hava yolu şirketlerinin uçağı havalandırmak için birkaç saate ihtiyaçları var. Türk yetkililerden izin almak, havaalanında yer almak, tüm bunlar birkaç saat içinde yapılabilir” dedi.

FİYATLAR YÜZDE 25-20 DÜŞER

Uzmanlar, charter uçuşlarının başlamasının ardından önümüzdeki eylül ayında Rusya’da Türkiye tur paketlerinin fiyatlarında yüzde 15-20 düşüş olacağını öngörüyor.

Rusya’da bugün iki yetişkin için bir haftalık Türkiye turlarının ortalama fiyatı 70 bin rubleyken, charter uçuşlarının başlamasının ardından bu rakamın 55-60 bine gerilemesi bekleniyor.

HER HAFTA 3.500-5.500 RUS TÜRKİYE'YE GİDİYOR

Öte yandan Sputnik Türkiye'nin haberine göre Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze her hafta Türkiye'ye 3500 ilâ 5500 Rus turistin gittiğini söyledi. Lomidze ayrıca, iki ülke arasında charter seferlerine yönelik iznin çıkmasından 3-4 gün sonra uçuşlara başlanabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE TURİZMDE DÜNYA DÜZEYİNDE BAŞARILI'

Lomidze, Rus turistlerin hizmet kalitesinden de şikayet etmediğini ifade etti: "Dönüş yapan Rus turistlerden şikayet almadık, hizmet düzeyi eskisi gibi. Bir uzman olarak Türkiye'nin bu alandaki başarısının dünya düzeyinde olduğunu söyleyebilirim. Türkiye yalnızca Rusya için lider tatil rotası değil, birçok Avrupa ülkesi için de öyle. Zira ‘her şey dahil' sistemleri her son derece demokratik, otel çeşitliliği de her ülkenin vatandaşını mutlu edecek kadar fazla."