Evet, bütün ünlüler bu estetiği yaptırıyor

Ünlülerin estetik deneyimleri ulusal bir eğlence halindedir ve özellikle arkadaşlar arasında “Acaba neresini yaptırdı?” soruları sorulup, tahminler yürütülür. Bazı ünlüler yaptırdıkları uygulamaları gizler ve klişe bahaneler uydururlar. Bunlardan en meşhuru ise “Burnumda deviasyon vardı” şeklinde olur.

Fakat bazıları ise, özgürce neler yaptırdıklarını söyler ve hatta sosyal medya hesaplarında cesurca paylaşırlar. Her ikisi de tercih meselesi tabii ki, kimse karışamaz.

Fakat son 2 senedir ki ben bunu Örümcek Ağı estetiğine bağlıyorum, insanlar doğallıklarını koruyarak genç kalmaya çabalıyorlar. Doğaldan kastım, mimik kaybı yaşamadan, kaybolanların yerine, takviye yaparak ya da mevcut durumu korumaya çabalayarak yaş almak istiyorlar.

Haberin Devamı

Şimdi ünlüler için trend yıllar geçse de genç versiyonlarında kalabilmeyi başarabilmek…

Gerçi bu ister ünlü olsun, ister sıradan vatandaş olsun, hepimizin istediği değil mi?

Elbette bu işin yaşlanma ile ilgili tarafı. Bir de burnundan, göğüs büyüklüğünden, bölgesel yağ fazlalığından ya da dağılımından memnun olmayanlar var. Sürekli ekran önünde olmak, rahatça dilediği kıyafeti kendine yakıştırabilmek, hafif bir makyajla dahi gerçekten iyi görünebilmek istiyorlar, e bu da yine hemen herkesin istediği bir konu.

Şimdi gelelim ünlülerin en fazla yaptırdıkları uygulamalara:

1. Botoks

Botoks vazgeçilmez bir uygulama. Üstelik ehil ellerde yapıldığı takdirde, yüzünüzde herhangi bir donukluk, ifade kaybı gibi bir durum söz konusu değildir. Kırışıklıkların yer etmemesini sağlar. Mimik çizgileri üzerinde son derece etkilidir. Ünlüler en çok botoks yaptırıyor çünkü hem iyileşme süreci diye bir konu söz konusu değil, hem maliyeti az, hem de pansuman, bandaj gibi bir süreç yaşatmıyor.

2. Medikal dolgu

Her zaman söylediğim gibi dudak yüz güzelliğinin en büyük unsurlarından bir tanesi. Özellikle dudak dolguları ünlüler tarafından çok fazla talep ediliyor. Resimlerde daha iyi çıkıyorlar, dudakları dolgunun içindeki besleyici özellikten dolayı daha taze görünüyor. Medikal dolgular ayrıca zaman içinde kaybolan yağ dokusunun da yerine geçiyor. Özellikle kontür hattının belirgin hale getirilebilmesi için son derece etkili, yine sosyal hayatı etkilemeyen bir uygulama. Ayrıca yine medikal dolgularla ameliyatsız meme büyütme de son dönemlerin en fazla tercih edilen uygulamaları arasında.

Haberin Devamı

3. Örümcek Ağı estetiği

Az evvel de bahsettiğim gibi, ameliyatsız teknikler ünlüler tarafından seviliyor ve bunlardan birisi de Örümcek Ağı estetiği. Fakat Örümcek Ağı estetiğinin bir başka avantajı daha var, tedavi ediyor. Diğerlerine nazaran daha uzun vadeli. Kolajeni tetikliyor, elastanı artırıyor ve gerçek anlamda doğal bir ifade veriyor ve kırışıklıkları önleme ve yüzü germe gibi özellikleri var.

4. Burun estetiği

Burun estetiği başlığımızın adı ama asıl başlık Basit Burun estetiği olmalıydı. Bu uygulama da yine son derece pratik ve aslında ifadeyi radikal bir şekilde değiştirmeyen bir yöntemdir. Alçısız, tamponsuzdur. Burnun ucunu kaldırır ve eğer istenirse ufak bir kemer için törpüleme bile yapılabilir. Burnunun düşüklüğünden ve özellikle gülümserken bu sorunu yaşayan ünlüler bu pratik tekniği çok fazla tercih ediyorlar.

Haberin Devamı

5. Estetik cerrahiler

İlk 4 madde ameliyatsız tekniklerdi. Şimdi sıra geldi cerrahi müdahalelere. Bunların içinde en fazla tercih edilen liposuction. Liposuctionla alınan yağlar istenirse, kök hücreden zengin hale getirilip, vücudun diğer yerlerine transfer edilebilir. Dudak, meme, popo gibi… Üstelik bu şekilde yapay implantlara gerek kalmaz, hem de gerçek anlamda doğal bir görüntü elde edilir. Ünlüler dediğim gibi doğallıktan vazgeçmiyorlar. Radikal bir burun estetiği yaptıranların sayısı çok az. Meme büyütme için artık implant yerine yağ transferi tercih ediliyor. Geliştirdiğim Cihantimur Yağ Transferi ise bu konuda bana büyük kolaylıklar ve hastaya gerçek anlamda etkili bir geri dönüş sağlıyor. Hem bölgesel yağlarından kurtuluyorlar, hem de ihtiyacı olan diğer alanlara bu yağı transfer ederek, vücut kontür hatlarını güzelleştirebiliyorum.

Peki, neden inatla hala silikon- implant kullanılıyor dediğinizi duyar gibi oldum

Yağ ile uğraşmak, ona şekil vermek, hem yağın alındığı yeri doğal bırakmak, hem de yeni yerleştirilen yere, yine doğal bir görüntü vermek ustalık işidir de ondan.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.bulentcihantimur.com