Salon Evinizi ferahlatacak öneriler

Evinizi ferahlatacak öneriler

19.04.2017 - 14:27 | Son Güncellenme:

Yaz yaklaşırken evinizi yenileyerek bir hava katmak için harika önerilerimiz var...

Evinizi ferahlatacak öneriler

Nihayet bahar geldi! Kışın soğuk ve kasvetli günleri geride kaldı. Bahar tüm güzelliğiyle her yerde ve her fırsatta kendini göstermeye başladı. Kendinizi parklara, ormanlara ve deniz kenarına atmanın, toprağa basmanın ve belki biraz üşüyerek de olsa ayağınızı suya sokmanın tam zamanı.

Ama bahar doğanın canlanıp yeniden kendine gelmesinden başka bir de bahar temizliği anlamına geliyor. Baharı fırsat bilip yaza girmeden evinizde de yeni bir sayfa açmak istiyorsanız, tam da yerine geldiniz. Bu yazımızda sizler için bahar temizliğinin verimini kat kat arttıracak pratik ipuçlarını bir araya getirdik. Evinizde yıllardır hasret kaldığınız ferahlığa yer açmanızı sağlayacak bu ipuçları yaza girmeden evinizle birlikte ruhunuzu da ferahlatacak.

Önce hazırlık ve planlama
(Kerim Çarmıklı İç Mimarlık / homify.com.tr)

Bahar temizliği neredeyse küçük çaplı bir tadilat sayılabilecek kadar kapsamlı ve zor bir iştir. Bütün bir senenin birikmiş yükü ve rehaveti evin sırtından atılır. Bu zahmetli işe kalkışmadan önce nereden başlayıp nasıl bir yol izleyeceğinize dair bir plan yapmanız işinizi fazlasıyla kolaylaştıracaktır. Bu planın en önemli parçası da evinizdeki hangi fazlalıklardan kurtulacağınıza karar vermek olmalı. Bu bahar temizliğini yıllardır bir kenara atılmış ve çöpe gitme sırası bekleyen eşyalardan kurtulmak için de bir fırsata çevirin.

Evinizi ferahlatacak öneriler

Evinizi ferahlatacak öneriler

İşe mutfaktan başlayın
(Öykü İç Mimarlık / homify.com.tr)

Kolay kirlenen ve zor temizlenen bir mekân olarak mutfağınız sizi en çok zorlayacak alanların başında gelir. Bu yüzden enerjinizi doğru kullanmak ve temizliğe mutfaktan başlamak genellikle iyi bir fikirdir. Ayrıca elden ve gözden çıkarılması gereken ıvır zıvırın en çok biriktiği yer de mutfaktır. Bu fazlalıkları bir dolaptan öbürüne aktarıp durmaktan vazgeçin ve bu kez kullanmayacağınız eşyalardan kesin olarak kurtulun.

Evinizi ferahlatacak öneriler

Neyi atmalı, neyi tutmalı?
(Hande Köksal Interiors / homify.com.tr)

Evinizi ferahlatmak için her yeri köşe bucak temizlemek başlangıç için çok iyi bir fikir olabilir ama bunun yetmeyeceğine emin olabilirsiniz. İstediğiniz ferahlığa ulaşmak için illa ki birtakım fazlalıklardan kurtulmak zorundasınız. Benim evimde fazlalık yok diye düşünmeyin, içinde bir miktar fazlalık olmayan bir ev tarih boyunca ne görülmüş ne de duyulmuştur. Buradaki asıl mesele neyi atıp neyi elde tutacağınıza karar vermektir.

Genellikle bu karar verme çabası hemen her şeyi iyi kötü bir yerlere tıkıştırıp saklayarak son bulur ve özlenen ferahlık da bir türlü gelmek bilmez. İşte size son derece basit bir formül: Son bir yıl içerisinde kullanmadığınız bardak, tabak, tencere, tava ve evin içinde varlığını bile unuttuğunuz süs eşyalarından başlayabilirsiniz. Bir yıl formülü içinize sinen bir eliminasyon için oldukça yararlı olacaktır. Bu arada sizin işinize yaramayan ama kullanılır durumda olan eşyalarınızı çöpe atmak yerine takas ya da hibe gruplarından ihtiyacı olanlara gönderebilir ve geri dönüşüme katkı sağlayabilirsiniz.

Evinizi ferahlatacak öneriler

Kışlıkları kaldırın
(Projektowanie / homify.com.tr)

Bahar temizliği yapmaya hemen 1 Mart'ta başladıysanız soğuk havalardan tümden kurtulmuş olmazsınız elbette ama baharın ortalarına gelindiğinde artık kışlıkları kaldırmanın vakti gelmiş demektir. Kalın perdeler, koltuk örtüleri, halılar, kışlık kaban, mont ve paltolar mümkünse bir süre gözünüze bile görünmeyecek bir yerlere kaldırılırsa bu bile kendi başına büyük bir hafifleme yaratacaktır.

Evinizi ferahlatacak öneriler

Teras ve balkonları hazırlayın
(Interior Desires / homify.com.tr)

Yaz demek sıcak havalar demektir ve sıcak havalarda elbette en keyifli zaman açık havada geçirilir. Bu yüzden teras, balkon ve varsa bahçenizi yaza hazırlamak da bahar temizliğinizin bir parçası olmalı. Balkonlar temizlenmeli, kış boyu balkona hapsedilmiş fazlalıklar kaldırılmalı ve dış mekân mobilyalarıyla oturma alanları açılmalı. Eğer halihazırda çiçekleriniz ya da diğer bitkileriniz yoksa balkonunuzu bunlarla renklendirmek de özellikle şehir ortamında sandığınızdan çok daha fazla bir ferahlık yaratacaktır.

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Yazarlar