Gündem Evlenmeden de evlat edinebilirsiniz

Evlenmeden de evlat edinebilirsiniz

23.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğurmak kadar kutsal bir karar evlat edinme kararı... Evlenmeyen, evlilik düşünmeyen ya da çocuk sahibi olmak için hâlâ evlenmek gerektiğini düşünenlere iyi bir haberle başlayacağım yazıma:

Evlenmeden de evlat edinebilirsiniz

2002 yılında değişen Medeni Kanun ile evlat edinmede evli olma şartı aranmıyor. 30 yaşını dolduran, bekar kadın veya erkekler de evlat edinebiliyor. Bu düşüncede olan kişiler aile baskısına maruz kalabiliyor ne yazık ki. Oysa? çalışan, üreten, mutlu yuva ihtiyacı olan bir çocukla, bu sevgiyi ve ortamı sağlayabilecek kişinin buluşmasına itiraz etmek yerine destek verilmeli.

Haberin Devamı

Çiftler için de evlat edinme kararı önemli. Bu kararı netleştirmeden önce? anne/baba olmaya hazır olduklarından, evliliklerinin iyi gittiğinden, çocuk sahibi olmayı istediklerinden emin olmaları en önemli konu. Zaman zaman evliliği yolunda gitmeyen ve çocuğu olmayan çiftler, evlat edinme kararının evliliği kurtaracağını düşünerek büyük hata yaparlar.


Uzman desteği alınmalı

Çocuğu olduğu halde evlat edinen çiftleri çok takdir ediyorum. Az da olsa var böyle aileler.

Evlat edinmeye kesin karar vermek, belki de bu işin en zor yanı. Bu süreçte Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü çalışanları her aşamada evlat edinecek kişi/çiftlerin yanında olarak gerekli danışmanlık ve rehberlik hizmetini vermektedir.

Evlat edinen aileler? evlat edinilen çocuğun, öz evlattan farkı olmadığını söylemektedir. Eğer bu karar verildiyse, çevrenin itirazlarına kulak asmamak gerek. Kararı verecek kişi ya da kişilerde soru

Haberin Devamı

işaretleri varsa uzman desteği alınmalı.

İnandığım bir tümcemi tekrarlayacağım, yeri geldiği için: Herkesin mutluluk tanımı parmak izi kadar farklı...

Söz konusu kurumun resmi web sayfasında evlat edinme koşulları da detaylarıyla aktarılıyor.

Evlat edinilen çocuk, yasal olarak öz çocukların sahip olduğu tüm haklara sahiptir.


Gerçeği söylemek şart

Evlat edinilen çocuğa, en doğru zamanda ve en doğru şekilde doğruyu söylemek şart. Aksi halde mutlaka öğrenecektir ve herkes için daha zor bir durum olacaktır.

Evlat edinen ve çok mutlu bir yuvaya sahip olmayı başaran yakın bir dostum çocuğuna bu gerçeği söylemeyi doğru bulmadı. Çocuk ergenlik dönemindeyken, ne yazık ki, ticari husumet içerisinde oldukları kişiler söyledi çocuğa evlat edinildiğini. Akla gelmeyecek zorluklar yaşandı, uzman desteği aldılar anne, baba ve çocuk.

Bu konu çok önemli ve hassas olduğu için ve sizlere en doğru bilgilerin ulaşmasını çok önemsediğimiz için bazı konularda danıştığım Çocuk Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Nusret Soylu’ya desteği için teşekkür ederim. Mutluluğa, mutlu yuvaya ihtiyacı olan tüm çocukların, mutlu bir evlat yetiştirmek için sabırsızlanan tüm anne ve babalarla buluşmasını diliyorum.