Ekonomi Evler kapış kapış

Evler kapış kapış

07.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut’un 1 Şubat’ta başlattığı ve Türkiye’de bir ilk olan 240 ay vadeli konut satışına çok büyük ilgi var. 30 projenin yer aldığı kampanyada ilk 5 gün içinde 750 konut satıldı ve 605 milyon liralık ciro elde edildi

Evler kapış kapış

Emlak Konut GYO, Türkiye’de ilk defa 20 yıla uzattığı konut vadesiyle gayrimenkul sektörüne büyük coşku getirdi. Emlak Konut GYO ve yüklenicileri, 1 Şubat’ta başlayan 240 ay vadeli konut satışını sağlayan ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ kampanyasıyla 5 günde 750 konut sattı.

Haberin Devamı

Bu konut satışları karşılığı olarak 605 milyon lira ciro elde edildi. Kampanya sayesinde satış ofislerine yoğun bir ilgi olduğu belirtilirken, hem İstanbul, hem de Anadolu projelerine ilginin yüksek olduğu ifade edildi. Bu süreçte sadece yurt içinden değil, yurt dışından da kampanyalı konutlar için alım yapıldı.

Emlak Konut GYO, gerçekleştirdiği kampanyası ile, 30 projede 15 bin bağımsız bölümü satışa sundu. Kampanyada, yüzde 5 peşinat karşılığında 60 ayda sıfır, 120 ayda yüzde 0.45, 240 ayda yüzde 0.79 faiz oranı ile satış yapılıyor.

31 Mart’a kadar geçerli olacak kampanya, 9 bankanın desteğiyle başlamışken hafta içinde Akbank’ın da dahil olmasıyla banka sayısı 10’a çıktı. Albaraka, Akbank, Garanti, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım kampanyaya destek veriyor.

Haberin Devamı

Kotalar doluyor...

Yoğun ilgi, pek çok projede daireleri arka arkaya bitiriyor. Üç projede tüm kotanın dolduğu bilgisi gelirken, talebin devam etmesiyle projelerin yeni kotalar açabileceğine vurgu yapılıyor. Edinilen bilgilere göre, Ankara’daki Başyapı - Solar Yapı ortaklığındaki Sofa Loca, İstanbul Bağcılar’daki Egeyapı - EPP ortaklığındaki Batışehir ve Tahincioğlu’nun Küçükyalı’daki henüz lansmanı yapılmayan Nidapark Küçükyalı projeleri kampanya için ayırdıkları yüzde 20’lik satış kotalarını bir haftada doldurdu.

Hedef 2.5 milyar TL

Emlak Konut, 15 Temmuz darbe girişimi ardından da ekonomiye katkı sunmak ve vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak için kampanya düzenlemiş, 120 ay vadede 0.70 faiz oranı uygulamıştı. Kampanya kapsamında ağustos ayı boyunca 1.9 milyar lira cirolu 2 bin 547 konut satılmıştı. Kampanyanın ilk haftasında 1 Ağustos - 7 Ağustos tarihleri arasındaki bir haftada 1 milyar lira değeri olan yaklaşık 1.500 bağımsız birim satılmıştı. Yeni kampanyanın da 2 bin bağımsız birimi aşması ve 2 - 2.5 milyar liralık ciro elde etmesi hedefleniyor.

20 yıl vadeli tarihi kampanyanın ise her gelir grubuna hitap eden 60 ayda sıfır, 120 ayda yüzde 0.45, 240 ayda yüzde 0.79 faiz oranı sunuyor. Bir haftada satılan 750 ev için tüketicilerin her vade seçeneğine ilgi gösterdiği belirtiliyor. 240 ay vadenin yanı sıra 120 ay ve 60 ay seçenekleri de büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Hangi projeler katıldı?

“Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyasına katılan Emlak Konut GYO projeleri şöyle:

Adım İstanbul n Avrupa Konutları Başakşehir n Avrupark n Emlak Konut Başakşehir Evleri n Başkent Emlak Konutları n Batışehir n Büyükyalı İstanbul n Ebruli Ispartakule n Esenler Emlak Konutları n Evora Denizli n Evvel İstanbul n Gebze Emlak Konutları 3. Etap n Göl Panoroma Evleri n İstmarina n Karat 34 n Karat Ofis Bakırköy n Koordinat Çayyolu n Körfezkent 4 n Köy Zekeriyaköy n Maslak 1453 n Park Mavera 2 n Metropol İstanbul n Nevşehir Emlak Konutları n Nidapark Kayaşehir n Nidapark Küçükyalı n Niğde Emlak Konutları n Sofa Loca n Tema Şehir Konya n Tual Adalar n Tual Bahçekent