EVLİLİKLERDE BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ

İHANET-ALDATMA- SADAKATSİZLİK

Birçok evliliğin saman alevi gibi hızla alevlenip yine aynı hızla bitmesinin sebebi evliliklerin genelde aşk ve seksin cazibesi üstüne kurulmuş olmasıdır. Birçok çift aşk ve cinselliğin büyüsüne kapılarak hayatlarının aşkını, beyaz atlı prenslerini bulduklarını düşünerek gözleri kapalı evliliğe koşar. Ama sağlam ilişkilerle desteklenmeyen ve sadece aşk, güzellik, cinsellik üzerine kurulan bu evlilikler aşkın ve cinselliğin sönmesiyle bir süre sonra sarsılmaya başlamaktadır. Sadece aşk, cazibe ve cinsel çekicilik üzerine kurulan bir evlilik, cicim ayları bitip, aşk ve cinsellik cazibesini kaybetmeye, sönmeye başlayınca nasıl ayakta kalabilir? Kalamaz, çünkü evlilik gibi kalıcı ve uzun süreli ilişkilerde güven en önemli belirleyicidir.

Haberin Devamı

Evlilik gibi kalıcı ve uzun süreli evlilikler, ancak karşılıklı güvenin olduğu ilişkilerde ve ortamlarda sürdürülebilir. Güven, sürdürülebilir ilişkilerde önemli bir faktördür ama evliliklerde güveni yok eden, yıkan en büyük tehlike ise sadakatsizliktir.

Sadakatsizlik Güveni, Güvensizlikte Evliliği Yok Eder

Sadakatsizlik ya da aldatma sadece yaşandığı an insanı tatmin eden, ertesi gün hiçbir şey yaşanmamış gibi uçup giden bir cinsel haz yaşatır. Peki ya ne kaybettirir?

Bu sorunun cevabı belki önceden hesap edemeyeceğiniz kadar ağır ve pahalı olacaktır. Aileniz, evliliğiniz, kariyeriniz ya da işiniz, saygınlığınız, dostluklarınız vs. Ayrıca boşanmaların neredeyse yarısının fitilini ateşleyenin aldatmalar olduğu unutulmamalıdır.

Yaşanacak bir anlık haz için, bu kadar risk biraz fazla değimli? Bunun hesabını iyi yapmak ve böyle bir şeye kalkışmadan önce iyi düşünmek, tekrar düşünmek gerekir.

Cinsellik ateş gibidir, evde yaşanırsa insanı ısıtan, haz veren bir sıcaklık, ama evin dışına taşar, evin dışında yaşanırsa yakar, yıkar.

Psikolog Bekir fehmiÖrmeci