Ankara Evrensel Değerler Bilim Merkezi Görücüye Çıktı

Evrensel Değerler Bilim Merkezi Görücüye Çıktı

28.03.2017 - 14:04 | Son Güncellenme:

.

Evrensel Değerler Bilim Merkezi Görücüye Çıktı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hizmete giren Evrensel Değerler Bilim Merkezi ile ilgili, "Toplumsal gelişmeye katkı sunan bir okul dışı öğrenme sahası hazırladık. Aile, okul, çocuk üçgenini burada kurduk" dedi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılan Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi’nde sona gelindiğini ve projeyi hayata geçirdiklerini basın toplantısı ile duyurdu. Yenimahalle’nin ilk ve tek kapsamlı çocuk müzesi olan Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi, Yenimahalle Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kapılarını açacak. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinin alt katında bin 600 metrekare alanda hizmet verecek olan merkezin tanıtım toplantısına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra proje ortağı Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Bıkmaz, Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Müzecilik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan, Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Müge Artar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Hüseyin Boran, Yaşar Neslihanoğlu, Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüregir katıldı.
Vatandaşların eğitim ve öğrenimlerine katkıda bulunmaya çalıştıklarının altını çizen Yaşar, "Kaybettiğimiz değerlere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına belediye olarak ilham vermesi için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Toplumsal gelişmeye katkı sunan bir okul dışı öğrenme sahası hazırladık. Aile, okul, çocuk üçgenini burada kurduk. Eğitimde ilerlemeyen, kültür sanatta gelişemeyen hiçbir toplumda huzur ve mutluluk olmamaktadır. Biz daha huzurlu daha mutlu daha farkında bir toplum olma hayali ile yola çıkıyoruz. Eğitim sistemimiz ciddi şekilde alarm vermekte, ezbere dayanan, öğrenmeyi deneyim etmeyi öğrencilere veremeyen bir sistem. Öğrenmenin kalıcı olabilmesi için müze ve bilim merkezlerini inceledik ve gördük ki böyle bir merkezi Türkiye’de ilk kez uygulamamız gerekti ve bunu başardık" diye konuştu.
Müze hakkında bilgi veren Yaşar, "Açılış için gün sayan müze Yenimahalleli çocukların ilgi odağı olacak. Çocukların eğlenerek öğrenmesine katkı sağlayacak, müzede hayal güçleri gelişecek. Araştıran sorgulayan bireyler olmaları amacıyla bilimsel çalışmaların sergilenmesi ses ve ışık deney atölyesi, yenilenebilir enerji atölyesi, kuvvet deney atölyesi ve bilim sınıfları bulunuyor. Evrensel insani değerlerin çocuklara aşılanması amacıyla da saygı ve çevre sergisi, yardımseverlik ve vahşi yaşam sergisi, doğruluk ve Pinokyo sergisi, sevgi ve veteriner kliniği sergisi yer alıyor. Engelli ziyaretçilerinde kullanımına uygun olarak yapılan müzede ayrıca ilk yardım odası da yer alacak. Ziyaretçiler için hazırlanan tematik kafelere, tematik yaşam sokağına, eğitici oyuncak ve merkez hediyelik eşyaların bulunduğu bir dükkana tematik akvaryuma sahip bir kompleks tarzında hazırlanmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler ile ortak projeler gerçekleştirecek. Ankara’da en iyi sosyal sorumluluk projeleri üretir bir yapıya hizmet verecektir" ifadelerini kullandı.