Gündem ‘Evrim kalktı diyen arkadaş zır cahil’

‘Evrim kalktı diyen arkadaş zır cahil’

10.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, dün Başkent Öğretmenevi’nde düzenlediği basın toplantısında yenilenen öğretim programlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Evrim kalktı diyen  arkadaş zır cahil’

Durmuş, müfredattan çıkarılması tartışmalara neden olan evrim teorisine ilişkin, “‘Biz evrimi kaldırdık mı’ cümlesi ‘siz Fransız İhtilali’ni, Osmanlı Devleti’nin yıkılışını programlardan kaldırdınız mı’ cümlesi kadar saçma bir cümledir. Yeni düzenleme yaptık. Evrim kalktı diyen bir arkadaş kesinlikle zır cahil” dedi. Atatürk’ün önceki müfredatlardaki kadar yer almamasına ilişkin Durmuş, “Türkçe 1’den 8’e kadar toplam 6 zorunlu ünite var. 6 ünitenin bir tanesi milli mücadele ve Atatürk temasıdır” diye konuştu.
Karikatüre imha
Durmuş, müfredattaki cihad kavramına ilişkin ise, “Biz cihadı niye koyduk. DEAŞ ve FETÖ gibi gruplar dinin kavramlarını çarpıtarak kötü emelleri için kullanıyor. Bu sene olmayışının sebebi, geri bildirimleri değerlendirip revizyon yapmaktır” ifadelerini kullandı. Durmuş, Türkçe dersi kitabında ki ‘uygunsuz hareket” içeren karikatürün bulunduğu sayfayı ise imha etme talimatı verdiklerini belirtti.