Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 03 Mayıs 2004 / Pazartesi  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Popüler Kültür      Cumartesi      Pazar      Ege  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
 GÜZELLİK   VİTAMİN   ÇOCUK BAKIMI   HAMİLELİK   DİYET   KADIN SAĞLIĞI 
İmdat! Ben bir ev kadınıyım...

İskoç bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, bulaşık, çamaşır, ütü ve temizlik gibi ev işleri, kadınları depresif ruh haline sokuyor

İskoçya'nın Glasgow Üniversitesi'nden bir grup bilim adamı, ev işleri ile kadın ruh sağlığı arasındaki ilişkiyi inceledi. Sonuç, ev işlerinin kadını moralsiz duruma getirdiği ve genel olarak yaşama bakışında umutsuzluk yarattığıydı. Ev işlerinin asıl etkisi depresif bir ruh hali yaratmasıydı.

Alışveriş pozitif etkili
Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başkanı Prof. Nanette Mutrie, günlük rutinler arasında bulunan alışveriş gibi bazı işlerin ise kadının ruh halini yumuşattığını, dinçlik kazandırdığını vurguladı ve "Bunların, diğerlerinin aksine depresyonu engelleyici bir etkileri var" dedi.

Kameralarla izlediler
Mutrie, depresyon kameraları ile izledikleri kadınlarda, en büyük negatif etkiyi ev işleri sırasında tespit ettiklerini bildirdi. Çok ev işi yapanların ruh halinin daha bozuk olmasını da Mutrie, "Bu tür kadınların evlerinde bakmakla yükümlü oldukları daha çok insan olabilir" diye açıkladı.




© 2004 Milliyet