Makyaj Eyeliner Nasıl Sürülür?

Eyeliner Nasıl Sürülür?

14.10.2010 - 14:27 | Son Güncellenme:

Eyeliner uygulaması oldukça zor ancak düzgün sürüldüğünde harika bir görünüm kazandıran makyaj ürünlerindendir. Kadınlar genellikle kalem formatındaki eyelinerları tercih eder, ancak likit eyelinerlar da birkaç püf noktasıyla kolayca sürülebilmektedir.

Eyeliner Nasıl Sürülür

Eyeliner Uygulaması

Haberin Devamı

Eyelinerınızı sürmeden önce yapmanız gereken birkaç adım vardır. Eyeliner veya maskara sürmeden önce far gibi kullanmak istediğiniz diğer makyaj malzemelerini uygulayın. Düzgün bir aynanız ve gerekli ışığın olmasına dikkat edin. Çünkü ne işlem yaptığınızı görmek oldukça önemlidir.

Likit Eyeliner Nasıl Sürülür?

1. Likit eyeliner içerisinde kendi fırçası bulunan minik bir şişe içerisinde bulunur. Bazen farklı bir fırça kullanmanız da gerekebilir. Eyelinerı doğru uygulayabilmeniz için nokta uçlu bir fırça en iyi seçimdir.

2. Eyeliner çekerken gözünüzü kapama isteği doğaldır. Ancak açık tutmayı başarabilirseniz göz kapağınızın şekline göre takip edebilir ve neticede daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.
3. Eyelinerı illa tek çizgi şeklinde devam ettirmeye çalışmayın. Bu olodukça zor bir işlemdir. Bunun yerine başlayacağı ve biteceği yeri işaretleyip arasını birleştirmek sizin için daha kolay olacaktır.

4. Eğer daha kalın bir hat halinde görünmesini istiyorsanız yavaşça kalınlaştırmaya özen gösterin. Çünkü ilk seferinde kalın bir çizgi yaratmaya çalışmak hattın bozulmasına neden olacaktır.

Haberin Devamı

Gözlerinizin güzelliğini ortaya çıkartacak eyeliner çeşitleri için tıklayın!

Yazarlar