Siyaset Eylem planı taslağı hazır

Eylem planı taslağı hazır

16.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu dün Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın başkanlığında, yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Eylem planı taslağı hazır

Toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Esra Albayrak ile ilgili birimlerin bürokratları yer aldı.

Haberin Devamı

Bağımlılığın bir tarafıyla kişilerin ve toplum sağlığını ve diğer tarafıyla o topumdaki huzuru asayişi, ekonomiyi, sosyal hayatı olumsuz etkileyen bir durum olduğuna dikkat çeken Akdağ, “Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu oluşturulduktan sonra süratle bununla ilgili mevzuatları hazırladık. İlk olarak 2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı bir taslak olarak şu anda hazır. Bundan sonraki aylarda, aşağı yukarı birer aylık aralarla diğer bağımlılık konularında da 5 yıllık strateji belgelerimizi hazırlamış olacağız” diye konuştu.