Gündem Eylemci madencilere altı yıla kadar hapis isteniyor

Eylemci madencilere altı yıla kadar hapis isteniyor

29.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 madencinin hayatını kaybettiği facia sonrasında yasal haklarını alamadıkları gerekçesiyle protesto gösterisinde bulunan 10 işçi hakkında, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın iddianamesi, mahkeme tarafından kabul edildi.

Eylemci madencilere altı yıla kadar hapis isteniyor

Soma’da, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen kazanın ardından madenciler, ücretlerini ve sosyal haklarını alamadıkları için Beşyol Kavşağı’nı trafiğe kapattı. Protesto gösterilerinde bulunan madencilerin, bu sırada bir süt firmasına ait minibüse hasar verip, şoförü Cihan Ölmez’i tartakları ileri sürüldü. Ölmez’in şikayetçi olması üzerine madenciler Onur Erdinç, Tevrat Cün, Eren Malkoç, Ahmet Mutluer, Cafer Bülbül, Sami Yavuz, Nizamettin Aksu, Sefa Köken, Hıdır Gül ve Enver Alkan hakkında dava açıldı. Madenciler için, “kasten zarar vermek” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlarından 6’şar yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından 10 madencinin, yeni adli yılın açıldığı 1 Eylül 2015 tarihinde hakim karşısına çıkacakları öğrenildi. Sanık maden işçilerinden Eren Malkoç, “Biz demokratik hakkımızı kullandık. Bizi alakasız suçlamalarla sindirmeye, yıldırmaya, susturmaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Özel’den madencilere destek

İşçilere destek veren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise “Talimatla açılmış bir davayla karşı karşıyayız. Gelinen noktada seçim öncesi Soma’ya korku salmak ve korku ilkiminde beslenmek için atılmış bir adımdı. İktidar da olsak, muhalefet de olsak o salonda işçilerin arkasında olacağım” diye konuştu.