Gündem Eyleme hazırlanan 6 IŞİD’li yakalandı!

Eyleme hazırlanan 6 IŞİD’li yakalandı!

24.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Davutoğlu’nun programı nedeniyle geniş önlemler alan Konya polisi, operasyonla 6 IŞİD’liyi gözaltına aldı. IŞİD’li teröristlerin, canlı bomba eylemi için hazırlık yaptıkları belirlendi

Eyleme hazırlanan 6 IŞİD’li yakalandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki akşam Konya’daki programı nedeniyle geniş güvenlik önlemi alan polis, “canlı bomba” eylemi için keşif yaptıkları da ileri sürülen terör örgütü IŞİD üyesi altı kişiyi yakaladı.
Antalya’da Expo 2016 açılışına katılan Başbakan Davutoğlu, Konya’ya geçerek İslam Dünyası Turizm Başkenti Tanıtımı ve Kutlu Doğum Haftası Programı’na katıldı.
Davutoğlu’nun gelişi nedeniyle geniş güvenlik önlemi alan Konya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bir süredir takipte olan kişilerin kaldığı üç adrese eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda, Konya’da “canlı bomba” eylemi için keşif yaptıkları ileri sürülen terör örgütü IŞİD üyesi zanlılar gözaltına alındı.

Vali: Eylem önlendi
Konya Valisi Muammer Erol, operasyonda IŞİD üyesi yabancı uyruklu altı kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bu kişilerin Konya’ya gelen devlet büyükleri ve stratejik hedeflere yönelik eylem arayışında olduğunu belirten Erol, “DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerine yönelik çalışmalarda; terör örgütünün ilimize ziyaret amaçlı gelen devlet büyüklerimiz ve diğer stratejik hedeflere yönelik bir eylem arayışında olduğuna ilişkin elde edilen bilgiler doğrultusunda gece saatlerinde yapılan operasyonda altı yabancı uyruklu şahıs gözaltına alınmıştır. Gerçekleştirilen operasyonla muhtemel bir eylemin önlenmesi sağlanmıştır. Şahıslarla ilgili adli işlemler başlanılmıştır” dedi.

Evde 5 saat arama yapıldı
Şüphelilerden grubun elebaşı olduğu ileri sürülen İsa A.’nın gözaltına alındığı merkez Karatay İlçesi Büyük Kumköprü Mahallesi Akcami Sokak’ta bulunan etrafı duvarla çevreli tek katlı müstakil evde polis yaklaşık 5 saat arama yaptı. Olay yeri inceleme ekiplerinin destek verdiği aramada polis, evin bahçesinde kazılı bir alanın olup olmadığını araştırdı. Evde örgüte ait dokümanlar bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Sınırda 8 IŞİD üyesi
Suriye sınırında da Türkiye’ye geçmeye çalışan terör örgütü IŞİD üyesi sekiz kişi yakalandı. Gaziantep Ermiş ve Şehit Kazım Fevzi Hudut Karakolları sorumluluk bölgesinde IŞİD üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu sekiz kişinin önceki gün sınırı geçme girişiminde bulunduğu tespit edildi. Bu kişiler, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandı. Yakalanan şahıslar ve beraberindeki malzemeler jandarmaya teslim edildi.

Yaralı çocuk da kurtarılamadı
Kilis’e önceki gün atılan roketatar mermilerine hedef olarak ağır yaralanan ve hastanede tedavi gören 14 yaşındaki Muhammet Emre Aslan da hayatını kaybetti. Aslan’ın ölümüyle kentte Suriye tarafından gelen roketlerle yaşamını yitirenlerin sayısı 15’e yükselmiş oldu.