İstanbul EYÜP FİLM AKADEMİSİ DERSLERE BAŞLADI

EYÜP FİLM AKADEMİSİ DERSLERE BAŞLADI

13.12.2015 - 10:44 | Son Güncellenme:

.

EYÜP FİLM AKADEMİSİ DERSLERE BAŞLADI

Eyüp Belediyesi tarafından kurulan Eyüp Film Akademisi (EFA) derslere başladı. Senaryo yazarlığı, yönetmenlik, film eleştirmenliği gibi akademik sanatsal ve kapsamlı sinema eğitiminin verileceği akademi, sinema sektörüne nitelikli eserler kazandıracak.
Rami Hasan Nail Canat Sanat Akademisi’nde Eyüp Film Akademisi’nin (EFA) açılışı gerçekleştirildi. Açılışa akademiye katılıma hak kazananlar, eğitimciler Ayşenur Gençalp ve Ege Ellidokuzoğlu, Eyüp Belediyesi Kültür Müdürü Davut Akgül ve Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer de katıldı. Eyüp Belediyesi’nin İstanbul Medya Akademisi işbirliği ve TRT medya sponsorluğunda hazırladığı Eyüp Film Akademisi verilecek teknik ve uygulamalı eğitimlerle kişilere yeni filmler üretme yolunda katkı sunarken, sinemaseverlerin ilgisini Eyüp’teki tarihi ve mistik dokusuna yoğunlaştıracak ve sinema sektörüne nitelikli eserler ve üreticiler kazandıracak.
EYÜP BELEDİYESİ KATILIMCILARA KENDİLERİNİ YETİŞTİRME VE GÖSTERME FIRSATI SAĞLIYOR
Eyüp Film Akademisi için profesyonel yönetmen, yapımcı ve oyuncu kadrosuyla 2 dönemden oluşacak 24 haftalık ders programı hazırlandı. Katılımcılar için senaryo yazarlığı, yönetmenlik, film eleştirmenliği gibi akademik sanatsal ve kapsamlı sinema eğitimi verilerek, senarist, yönetmen ve dizi-film eleştirmeni olmalarına katkı sağlanacak. Akademi mezunlarına yıl sonunda sertifika verilecek ve sinema sektöründe yer almalarına yardımcı olunacak.
Açılış konuşmalarıyla başlayan programda, açılışa binaen pasta kesildi ve kokteyl verildi. Kokteyl sonrası öğrenciler eğitmen Ege Ellidokuzoğlu ile sinematografi derslerine başladılar.