İstanbul Eyüpsultan Belediyesi'nden "Atık Pil" Kampanyası

Eyüpsultan Belediyesi'nden "Atık Pil" Kampanyası

06.02.2018 - 11:38 | Son Güncellenme:

.

Eyüpsultan Belediyesinden Atık Pil Kampanyası

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatıyla, Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile yaptığı protokol çerçevesinde ilçede atık pil toplama kampanyası düzenliyor.
Başlatılan kampanya kapsamında resmi kurumlar, okullar, camiler, muhtarlıklar, pazar alanları ve iş yerleri ve toplu yaşam alanları başta olmak üzere çeşitli noktalara atık pil toplama kutuları konuldu.
Kutularda toplanan piller belirli aralıklarda Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanarak belirli bir yerde muhafaza altına alınacak. Ardından atık piller, toplanması ve değerlendirilmesi konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilen tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne (TAP) bağlı geri dönüşüm merkezine gönderilecek.
İsteyen her kuruma Eyüpsultan Belediyesi tarafından atık pil toplama kutusu verilirken, yıl içerisinde en çok pil toplayan okullara ödüller verilecek.
En az 150 kilo pil toplayan okullara tablet verilirken, en çok pil toplayan birinci okuldan 100 öğrenciye, en çok pil toplayan ikinci okuldan 75 öğrenciye ve en çok pil toplayan üçüncü okuldan 50 öğrenciye Vialand Tema Park bileti takdim edilecek.
2017 yılı içerisinde "Atık Pil" kampanyasıyla Eyüpsultan ilçesinde toplam 3353 kg atık pil toplanmıştı. Eyüpsultan Belediyesi gerçekleştirdiği kampanya ile geleceğin teminatı gençlerde geri dönüşüm bilincinin oluşturulması ve çevreye ve insan sağlığına zarar veren atık pillerin toplanarak geri dönüşümünün sağlanması amaçlanıyor. Atık pillerle ilgili toplumsal farkındalık oluşturmak adına pillerin çöpe atıldığında suya, toprağa karışarak çevreye ve sağlığa verdiği zarar topluma anlatılmaya çalışılıyor. Belediye yetkilileri , 2018 yılı atık pil toplama kampanyası devam ettiğini belirtti.