İstanbul Eyüpsultanlı Çocuklar Şenlikte Eğlendi

Eyüpsultanlı Çocuklar Şenlikte Eğlendi

01.08.2018 - 20:07 | Son Güncellenme:

"Yaz Spor Okulları Şenliği"nde öğrenciler gönüllerince eğlendi

Eyüpsultanlı Çocuklar Şenlikte Eğlendi

İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan Belediyesi, "Simurg 5-25 Yaş Arası Yaygın Eğitim Programı" kapsamında devam eden Yaz Spor Okulları öğrencilerine yönelik "Yaz Spor Okulları Şenliği" düzenledi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Alibeyköy Spor Kompleksi ve Osmanlı Parkı’nda düzenlenen şenlikte canlı langırt, 4x4 balon futbolu, okçuluk gibi sportif etkinliklerin yanı sıra, şişme oyun grupları ve palyaçolar da yer aldı. Palyaçolar çocuklara balon hediye etti ve yüz boyama yaptı.

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Remzi Aydın, şenlik alanında etkinliklerin düzenlendiği bölümleri gezdikten sonra öğrencilere pamuk şeker ikramında bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, her sene yaz spor okullarını gerçekleştirdiklerini belirterek, bu sene de yaklaşık 5 bin öğrencinin bu etkinliklere katıldığını kaydetti.

Oryantiring, voleybol, uzak doğu sporları, futbol, yüzme, satranç, folklor gibi 10 ayrı branşta 5 temel bölgede öğrencilerin bu etkinliklerden faydalandığını aktaran Aydın, "Bugün de bir farklılık yapalım dedik. Yaz spor okullarının içerisinde bir şenlik oluşturduk. Şenlikte yarışmalarımız var, ikramlarımız var, velilerimiz var. Gerek velilerimiz gerek çocuklarımız gayet memnunlar. Ayrı bir heyecan katıyor. Herkesi çok mutlu gördük." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yaz spor okullarının ücretsiz olduğunu ve spor malzemelerinin de belediye tarafından temin edildiğine dikkati çeken Aydın, öğrencilerin haftanın belirli günlerinden seçtikleri branşlarda eğitimlerini aldıklarını anlattı.

- Simurg 5-25 Yaş Arası Yaygın Eğitim Programı

Eyüpsultan'da yaz okulları bu yıl, Gençlik Merkezleri, Ali Kuşçu Uzay Evi Astronomi Yaz Okulu, Simurg Dil Evi İngilizce Yaz Okulu ve Yaz Spor Okulları şeklinde gerçekleştirildi.

Öğrencilere sportif değerler eğitimi, eğitsel oyunlar, bisiklet eğitimi, geziler, sanat ve beceri atölyelerinin yanı sıra futbol, basketbol, voleybol, tenis, uzak doğu sporları, yüzme, satranç, mini golf, okçuluk, atletizm, güreş, oryantiring gibi 12 farklı branşta eğitim verildi.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin ücretsiz olarak katıldığı Ali Kuşçu Uzay Evi Astronomi Yaz Okulu'nda ise güneş sistemleri, güneş gözlemi, uzay çalışmaları ve yıldızların hayatı şeklinde uygulamalı eğitimler yapıldı.

Haberin Devamı

Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi Uydu Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvarı, İstanbul Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İstanbul Üniversitesi Gezegenevi'ne gezi programları da düzenlendi.

Simurg Dil Evi İngilizce Yaz Okulu'nda ise ilkokul, ortaokul ve lise sınıfı öğrencilerine uygulamalı eğitimler verilerek, en kolay yoldan yabancı dil öğrenmeleri sağlandı. Simurg Dil Evi'nde öğrenciler yarışırken öğrenme, izleyerek ve dinleyerek öğrenme, tematik eğitimle öğrenme, müzikle öğrenme teknikleri konusunda da eğitim aldı.

- Yaz spor okulları 5 bölgede kuruldu

Yaz Okulu Spor Merkezleri, Alibeyköy Spor Kompleksi, Eyüp Merkez (Eyüp Kız Anadolu İ.H.L), Yeşilpınar (Cumhuriyet Ortaokulu) ve Kemerburgaz - Göktürk (Osman Yumuk Spor Kompleksi) ve Topçular Mahallesi (Dede Korkut Ortaokulu) olmak üzere bu yıl 5 bölgede kuruldu.

Ücretsiz etkinliklerde öğrencilerin fiziksel gelişimlerinin yanı sıra kendilerini hem sosyal hem de kültürel açıdan donanımlı hale getirmeleri hedeflendi.