Şanlıurfa EYYÜBİYE BELEDİYESİ’NDEN SURUÇ KAMPINA YARDIM

EYYÜBİYE BELEDİYESİ’NDEN SURUÇ KAMPINA YARDIM

23.09.2014 - 17:51 | Son Güncellenme:

.

EYYÜBİYE BELEDİYESİ’NDEN SURUÇ KAMPINA YARDIM

Suriye’de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz kalmayan Eyyübiye Belediyesi Suriye’den Suruç’a yerleşen mültecilere yardım elini uzattı.
Eyyübiye Belediyesi Suriye’de İŞİD’in katliamından kaçıp Suruç’a yerleşen mültecilere 48 bin adet su, 2 temizlik aracı, 1 adet çöp aracı ve 3 personel ile yardım elini uzattı. Yıllardır Suriye’de devam eden iç karışıklıktan dolayı Şanlıurfa’ya gelen sığınmacılara çeşitli yardımlar yapılmaya devam edilirken son olarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi sınırındaki Kobani’den İŞİD’in zulmünden kaçıp Türkiye’ye yerleşenler için yardım seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda Eyyübiye Belediyesi tarafından Suruç’a yerleşen mülteciler için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin talimatlarıyla ilk etapta 48 bin adet hazır su ile 2 temizlik aracı, 1 adet çöp aracı ile 3 personel gönderildi.
YARDIMLAR DEVAM EDECEK
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yardımların devam edeceğini belirtti.
Başkan Ekinci, "İŞİD’in zulmünden kaçıp Türkiye’ye yerleşen kardeşlerimiz için belediye olarak yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamada ilk etapta çeşitli yardım malzemelerini ve personeli taşıyan tır yerine ulaştı. Bölgemizde ve sınırımızda yaşanan bu insanlık dramı karşısında sessiz kalmak bu zulmü yapanlara destek vermek anlamına gelir. Gönül böyle olayların yaşanmamasını istiyor. Komşu ülkemiz olan Suriye’de yaşanan bu insanlık dramının bir an önce sona ermesini diliyoruz. Belediye olarak yarın da bir yardım aracını bölgeye gönderiyoruz. Elimizden gelen imkanlar çerçevesinde bölgedeki kardeşlerimize yardımlarımız devam edecektir" dedi.