Geri Dön

Ezogelin Çorbası Tarifi

Ev yapımı kolay ezogelin çorbası için malzemeleri hazırlayın! Çorba türleri arasında çok sevilen ve yaz-kış yapılan ezogelin çorbası yoğun aromasıyla birlikte başlangıç yemeklerinin vazgeçilmezi. Peki, kolay ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte ev yapımı ezogelin çorbası tarifi, ezogelin çorbası yapımı...

Ezogelin Çorbası Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı ince bulgur
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
7-8 su bardağı su

Sosu için:

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı dolusu nane
Pul biber, karabiber
Yarim çay kaşığı kimyon
2 su bardağı su veya et suyu

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Nefis ve unutulmayacak ev yapımı ezogelin çorbası yapmaya ne dersiniz? Yaz-kış tercih edilen ezogelin çorbası başlangıçlar arasında en sevilen çorbalardan biri. Mercimek ve bulgurun kattığı yoğun aromasıyla sürekli yapmak isteyeceğiniz ezogelin çorbası, dışarıda yediğiniz ezogelin çorbasından çok daha sağlıklı. Evde kolayca yapabileceğiniz kolay ezogelin çorbasının yapımı öğrenmek için yazdığımız adımlar eşliğinde kolayca yapabilirsiniz. Peki, ev yapımı ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte kolay ezogelin çorbası tarifi, ezogelin çorbası yapımı...

Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın.

Birinci adım: Tencereye sıvı yağı alın ve yemeklik doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın.

İkinci adım: Yıkadığınız ve süzdüğünüz mercimekle bulguru ekleyip soğanla birlikte kavurmaya devam edin. İçerisine sarımsakları da ekleyin. Daha sonra suyunu ekleyip pişmeye bırakın

Üçüncü adım: Ayrı bir tencerede yağ ile birlikte unu hafif kokusu çıkana kadar kavurun.

Dördüncü adım: Daha sonra salça, nane, pul biber, karabiber, kimyon ekleyip biraz daha kavurun.

Beşinci adım: Su veya et suyunu ekleyip tel çırpıcıyla iyice karıştırın.

Altın adım: Mercimekli ve bulgurlu çorbanızın içine yaptığınız soslu karışımı ve tuzu ilave edin. Gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz

Yedinci adım: 5 dakika boyunca bu şekilde kaynatmaya devam edin. Dilerseniz çorbanızı blender ile çırpabilirsiniz.

Son adım: Ezogelin çorbanız hazır! Servis tabağına alın, afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber