Gündem F-4 ve F-16’lar PKK hedeflerini imha etti

F-4 ve F-16’lar PKK hedeflerini imha etti

15.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dağlıca, Çukurca ve Hakkâri kırsalı ile Irak’ın kuzeyinde tespit edilen terör örgütü PKK hedefleri, jetler tarafından gün boyu bombalandı. 9 ayrı hava harekâtında 98 hedefin başarıyla imha edildiği bildirildi.

F-4 ve F-16’lar PKK hedeflerini imha etti


Hakkâri kırsalı ve Çukurca’nın yanı sıra Irak’ın kuzeyinde tespit edilen bölücü terör örgütü PKK hedeflerine F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla önceki gün yapılan 9 ayrı hava harekâtında toplam 98 hedef ateş altına alınarak imha edildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, önceki gün sabah saat 04.00’ten akşam saatlerine kadar aralıklarla yurt içi ve Irak’ın kuzeyine operasyonlar düzenlendiği belirtildi. TSK’ya ait F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarının, Dağlıca, Çukurca ve Hakkâri kırsalının yanı sıra Irak’ın kuzeyinde Zap, Hakurk, Metina, Haftanin, Avaşin, Basyan ve Kandil bölgelerini ateş altına aldığı ifade edilen açıklamada, terörist grupları ile sığınak, mühimmat deposu gibi 98 hedefin başarıyla imha edildiği, belirlenen diğer hedeflere yönelik operasyonların ise aralıklarla sürdüğü kaydedildi. Açıklamada, dün sabah saatlerinde Hakkâri’nin Dağlıca bölgesindeki bazı kesimlerde yuvalanan teröristlere yönelik başlatılan operasyonların ise devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bayramı kana bulayacaklardı

Siirt’te düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde sansasyonel eylem yapmak amacındaki bölücü terör örgütünün hain planı güvenlik güçlerince bozuldu. Gökçebağ Beldesi kırsalında operasyon yapan güvenlik güçleri patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanan 83 adet düdüklü tencere, C-4 patlayıcılarla destekleniş 722 kg amonyum nitrat ve el yapımı patlayıcı madde düzenekleri ele geçerildi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde önceki gün polisle girdikleri çatışmada etkisiz hale getirilen ve 20 kilo TNT ile 3 ayrı pakette 9 kilo patlayıcı taşıdığı anlaşılan Suriyeli teröristlerin, motosikletle ilçedeki kamu kurumlarına yönelik bombalı saldırı düzenlemeyi planladığı ortaya çıktı. 15 gün önce Türkiye’ye giriş yapan Suriyeli teröristlerin Viranşehir’in Kışla Mahallesi’nde bir inşaatta kaldığı ve bombalı eylem yapmak için ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik keşif çalışmaları yaparak kroki hazırladığı belirlendi. İnşaatta yapılan aramada bomba yapımında kullanılmak üzere yeni bir düdüklü tencere alındığı saptandı. Poşetler içerisinde çok sayıda çivi ve demir parçacıklar ele geçirilen baskında bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Cephanelik gibi ev bulundu

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonun sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde, teröristlerin kullandığı evde yapılan aramalarda silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Güvenlik kaynakları, Zeynelabidin Mahallesi’ndeki PKK’lılarca kullanılan eve gerçekleştirdiği operasyonun görüntülerini paylaştı.
Operasyon sonrası teröristlerin terk ettiği evde silah, mühimmat ve EYP yapımında kullanılan malzemeler, kablolu düzenekler, gaz maskeleri, AK 47 tüfeği mühimmatı, tanksavar mühimmatı ile örgütsel dokümanlar, hücum yelekleri, piknik tüpleri ile çok sayıda pil bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin’in Nusaybin ilçesinde 4, Şırnak’ta 6 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Nusaybin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 371’e ulaşırken, Şırnak’ta bu rakam 361 olarak kaydedildi.

PKK’ya katılım azaldı

Doğu ve güneydoğu bölgelerinde kararlılıkla sürdürülen operasyonlar sonucunda, terör örgütü PKK’nın dağ kadrosuna katılımlar son 3 yılda ciddi oranda azaldı. Emniyetin verilerine göre, 18 yaş altı kırsala katılım 2014’te 336, 2015’te 254 olarak kayıtlara geçti. Bu yılın 5 ayında ise 12 gencin terör örgütüne katıldığı belirlendi. Katılımların operasyonların başlamasının ardından azalmasını değerlendiren güvenlik analisti Abdullah Ağar, bu durumun devletin kararlılığının doğal bir sonucu olduğunu söyledi. Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu ise ayrılıkçı tüm terör örgütlerinin, katılım sağlamak amacıyla “zora” başvurduklarına işaret etti.