Kültür Sanat Faber-Castell ile sömestr tatili

Faber-Castell ile sömestr tatili

26.01.2015 - 14:14 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü yazım, işaretleme ve boyama gereçleri markası Faber-Castell sömestr döneminde çocukları birbirinden farklı ürünleriyle hayal dünyalarını resmetmeye teşvik ediyor.

Faber-Castell ile sömestr tatili

Faber-CastellYaratıcılık Atölyeleri”nde sanatla iç içe bir tatile çağırıyor. Çocuklar eğitim-öğretim yılının ilk yarısını geride bırakırken, Faber-Castell onları zamanlarını rengârenk geçirmeleri için pastel boyaların, suluboyaların ve keçeli kalemlerin dünyasına davet ediyor.

Faber-Castell’in ışıltılı, rengârenk pastel boyalarıyla minik ressamlar birbirinden özel resimlere imza atıyor. Hem pastel hemde suluboya özelliliği taşıyan Aqua pastel boya rahat ve yumuşak kullanımı ile çocukların vazgeçilmezi oluyor.

Eğlenceyi ve yaratıcılığı bir arada sunan değiştirilebilir tablet suluboyanın birbirine geçebilen tabletleri sayesinde resim yapmak daha eğlenceli hale geliyor.

Eğlenceli Keçeli Kalemlerin birbirine bağlanan özel kapakları sayesindeyse yaratıcı maketler yapabilen çocuklar hem eğlence hem boyama keyfini bir arada yaşıyorlar.

Faber-Castell “Yaratıcılık Atölyeleri” ile rengârenk bir tatil

Sene boyunca İstanbul ve Ankara’daki müzelerde gerçekleşen Faber-Castell “Yaratıcılık Atölyeleri” sömestr tatilinde de ara vermeden devam ediyor. Çocuklar Rahmi M. Koç Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi, Pera Müzesi, S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi ve Ankara Çengelhan Müzesi’ndeki atölyelere katılarak Faber-Castell ürünleriyle çok farklı tasarımları hayata geçiriyorlar.

Türkiye’nin ilk çocuk şehri KidzMondo’da, Faber-Castell “Yaratıcılık Atölyesi” ile çocuklara rengârenk bir dünyanın kapıları aralanıyor. Aynı zamanda gerçekleştirilen tasarım etkinlikleriyle çocukların zihinsel gelişimlerine, sosyalleşmelerine ve yaratıcı düşünmelerine katkı sağlanıyor.

Uzmanların önerisi

Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Gülçin Karadeniz sömestr döneminde aileler ve çocuklar için önerilerde bulunarak; “Çocukların tatili eğlenerek, dinlenerek, hem psikolojik gelişimlerini hem de zihinsel gelişimlerini olumlu etkileyecek bir şekilde geçirmeleri önemlidir. Tatil, çok yoğun geçen okul döneminden sonra daha çok keyif alınan aktivitelere zaman ayırmaktır. Tatil programı yapılırken çocukların istekleri ve ihtiyaçları ilk sırada göz önüne alınmalıdır. Aslında en önemlisi bu planlar yapılırken, çocukların küçük yaşlardan itibaren sosyalleşmeye başladıklarını unutmayıp, grupların içinde yer alabilecekleri, takım halinde hareket etmenin önemini anlayabilecekleri aktivitelere öncelik tanımaktır. Özellikle resim yapmak hem çocukların hayal güçlerini geliştirir hem de dinlenmelerine yardımcı olur. Bunun için de çocuklara farklı boyalar hediye ederek seçenekleri zenginleştirilmelidir.” dedi. Bu tatilde de çocuklar hayallerine Faber-Castell’in renkli, eğlenceli ve yaratıcı atölyeleri ile bir adım daha yaklaşacaklar.