Teknoloji Facebook beğenilerinden kripto para kazanılabilecek

Facebook beğenilerinden kripto para kazanılabilecek

24.01.2018 - 11:17 | Son Güncellenme:

Yeni bir sosyal medya kripto aktarımı, fazladan çaba harcamadan taklit hesaplarla mücadele ederken talep edildiğinde Facebook da para kazanmanıza izin verebilir.

Facebook beğenilerinden kripto para kazanılabilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Girişimci Clem Chambers, sahte hesaplara karşı savaşırken sosyal medya kullanıcılarının viral yayınlar için para kazanmasına ve çevrimiçi katılımı ödüllendirebilmesine olanak sağlayacak çığır açan sosyal medya için kripto para birimi yayımladı.

Chambers, "Blokchain gerçek bir şey ve internete bakarsanız, hayatınızın tümünde o kadar çok sahte şey görmediniz. Sahte izleyiciler, sahte görüntüler, sahte kimlikler, sahte Twitter hesapları, sahte haberler vs. Daha fazla 'sahte' olmamıştı. Blokchain sayesinde ise insanlara okuduklarını ve ne istediklerini gerçekte sosyal olarak doğrulamaları sağlanıyor."

Blockchain, Bitcoin'in kaydını tutan ve madenciliğe dahil olan her bilgisayarla yapılan tüm şifreleme işlemlerini takip eden dijital muhasebeci.

Haberin Devamı

On-line PLC, işlerinin tabiatına ilişkin bir güncellemeyi yansıtmak için adını On-line Blockchain PLC'ye değiştirdikten sonra hisse fiyatı yüzde 400 oranını gördü. Şirketin CEO'su şöyle dedi: "Bu, 'sahte bir şey' değil, çünkü blok zincirindedir."

Yeni şifreleme durumu, hangi yayınların gerçek olduğunu izlemek için kriptokrasi işlemlerini takip eden aynı blok sistemini kullanılarak sahte çevrimiçi etkileşimlere ve görüntülemelere karşı savaşmak üzere tasarlandı.

Sistem, aynı zamanda, insanların, içerik oluşturucuyu küçük bir miktarda şifreleme imkânı sağlayarak beğendikleri içeriği ödüllendirmesine olanak tanıyor. Çevrimiçi popüler yayınlar, yüz binlerce görüntüleme ve beğeni kazanabilir.

Chambers, "Sahte beğenileri Facebook'ta satın alabilirim, bütün gün YouTube kanalımda sahte görüntüler yayınlayabilirim, Instagram'da veya Twitter'da taklitçi satın alabilirim. Fakat blok zincirde her şey farklı. Çünkü silinmez bir kayıt var. Blok zinciri, insanları, kişileri doğrulayabilir ve onlara gerçekte puanlarla ödül sağlayabilir. Bu puanların sonunda mali bir değeri var. Böylece birine bir kuruş verebilirsiniz. Dolayısıyla, bu etkileşimi doğrulayan gerçek bir şey var. Platforma içerik sağlayıcısına ödeme yapıyor" dedi.

Plus One Coin fiyatı son zamanlarda yüzde 1000 oranında değerini yükseltti. Ancak başlangıç değeri göz önüne alındığında piyasada nispeten küçük bir oyuncu.