Teknoloji Facebook da kendi akıllı hoparlörünü piyasaya sürmek istiyor

Facebook da kendi akıllı hoparlörünü piyasaya sürmek istiyor

26.07.2017 - 11:20 | Son Güncellenme:

Facebook, 2018'de 15 inç dokunmatik ekrana sahip bir akıllı hoparlör piyasaya sürebilir. Hatta Facebook'un akıllı hoparlörlerinin pilot üretimleri, Pegatron'un Çin'deki fabrikalarında başlamış.

Facebook da kendi akıllı hoparlörünü piyasaya sürmek istiyor

İddialara göre Facebook da bir akıllı hoparlör hazırlığında. Facebook'un Pegatron tarafından kendisi için üretilen akıllı hoparlörleri 2018 yılında piyasaya sürmeye hazırlandığı söyleniyor.

Haberin Devamı

Facebook'un akıllı hoparlörü bir sanal asistan barındırmayacak. LG Display tarafından tedarik edilecek 15 inç dokunmatik bir ekran taşıyacak hoparlör, ince bir metal kasaya sahip olacak. Hatta akıllı hoparlörlerin pilot üretimlerinin Pegatron'un Çin'deki fabrikalarında başladığı söyleniyor.

Google, Apple ve Amazon'un akıllı hoparlörlerin aksine, Facebook'un akıllı cihazı ses tanıma yerine "görüntü ekranı" üzerine odaklanacak. 15 inçlik ekranın kullanıcılara kolay bir kullanım sunacağı ifade ediliyor.

Facebook'un sosyal becerileri göz önüne alındığında, cihazlarda yer alacak ekranların, fotoğraf ve benzeri içerikleri paylaşmaya da olanak tanıyacağı yönünde iddialar da mevcut.

Amazon Echo ve sanal asistanı Alexa, büyük başarılar elde etti. Apple da bu yıl WWDC 2017'de HomePod'u duyurdu.