Geri Dön
Facebook da ‘beğenileri’ kaldırıyor mu?

Facebook da ‘beğenileri’ kaldırıyor mu?

Geçtiğimiz günlerde Instagram’ın adım attığı ‘beğeni gizleme’ olayı büyümeye devam ediyor. Son olarak bu akıma kapılan, Instagram’ın da sahibi Facebook. Peki Facebook da ‘beğenileri’ kaldırıyor mu?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Beğenme, beğenilme, yorum yapma sosyal medyanın temelini oluşturuyor. Peki burada sahip olduğumuz sayılar gerçekten bizler için önemli mi? Sosyolojik ve psikolojik, olarak alacağımız her ‘like’ günümüzün nasıl geçeceğini günümüzün, hayatımızın nasıl geçeceğine karar verebiliyor. İşte böyle bir durum neticesinde geçtiğimiz günlerde Instagram, beğenileri kaldırma kararı almıştı. Bunda tabii ki ticari kaygıların ağır bastığını söyleyebiliriz. Ancak başka bir açıdan da insanların hayatını etkileyebilir.

Haberin Devamı

Youtube da beğeni olayına girdi

Like işine ikinci el atan da Youtube oldu. Youtube, izlenme oranlarını daha verimli hale getirmek istedi. Bu durum Facebook’u da harekete geçirdi.

Yeteri kadar beğeni alamayan kullanıcılar Instagram’a girdiklerinde kendilerini kötü hissedebiliyordu. Az beğeni alanlar da programı az kullanmaya başladı. İşte bu durum, beğenileri kaldırmanın iyi olacağını Mark Zuckerberg’e düşündürdü. Aynı fikri Facebook için düşünmeye başladı. Ancak henüz tam olarak kesinleşmiş bir durum yok.

Gerçekten insanları etkiliyor mu?

Burada, ticari bakış açısının dışında odaklanılması gereken durum bana göre psikolojik yönü. İnsan ilişkileri artık büyük ölçüde “sosyal medya” üzerinde dönüyor. Ne kadar çok like o kadar çok popüler olma duygusu yaşatıyor. Bu da insanların olduklarından farklı davranmasına sebep oluyor.

Haberin Devamı

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler