Teknoloji Facebook grup yöneticileri üyelerden para alabilecek

Facebook grup yöneticileri üyelerden para alabilecek

21.06.2018 - 11:19 | Son Güncellenme:

Facebook, grup yöneticilerine grup üyelerinden para alma imkanı sağlıyor. Grup yöneticileri, bu sayede harcadıkları emeklerinin karşılığını alabilecek. Söz konusu aracın ilk etapta az sayıda grup yöneticisine sunulduğu söylendi.

Facebook grup yöneticileri üyelerden para alabilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook grup yöneticileri, her gün büyük topluluklarla uğraşıyor: Yöneticilerin kendi gruplarını korumak için zamanlarını ve enerjilerini harcadıklarını biliyoruz. Facebook da grup yöneticilerine yeni araçlar sunmaya devam ediyor. Facebook, grup yöneticilerine grup üyelerinden para alma imkanı sağlıyor. Grup yöneticileri, bu sayede harcadıkları emeklerinin karşılığını alabilecek.

Facebook, ücretli grup aboneliği özelliğini bazı ebeveyn, yemek ve temizlik gruplarında test etmeye başladı bile. Söz konusu grupların aylık abonelik ücretleri 5 ile 30 dolar arasında değişebiliyor.

Facebook yeni bir özellik olduğunu ve topluluklarını büyütmek için çok fazla zaman ve özveri veren grup yöneticilerinin aynı zamanda para kazanabilmelerini istiyor. Şirket ayrıca, yöneticilerin daha fazla gönderi, video veya çevrimdışı buluşma ve etkinlik olsun, grup için daha yüksek kaliteli içerik oluşturmaları için kazandıkları parayı alabileceğini de söylüyor.

Haberin Devamı

Geçmişte, Facebook grupları her zaman özgür olmuşlardır. Bir üyelik için ücret ödemek, grubun içinde ona kendin daha özel hissettirebilir ya da ödeme yapmak kullanıcıları gruptan daha fazla insanı uzaklaştırabilir.

Özellik mobilde şu an deneniyor ve Facebook mevcut aboneliklerden ücretler kesmeyecektir. Ancak, standart App Store ve Play Store politikalarının bir parçası olarak Apple ve Google, iOS ve Android aracılığıyla kullanıcı abonelik ücretlerinin bir yüzdesini alacaktır. Yine de bu, Facebook'un, Haber Kaynağı'ndan farklı olarak reklamcılıktan yana olmadığı ve gruplardan para kazanma çabalarının başlangıcı olabilir.

Test aşamasında olan özelliğin tüm kullanıcılara dağıtılıp dağıtılamaycağı belli değil.