Teknoloji Facebook, iOS Uygulamasını Düzeltti!

Facebook, iOS Uygulamasını Düzeltti!

26.10.2015 - 09:41 | Son Güncellenme:

iPhone kullanıcılarının başına bela olan Facebook iOS uygulaması güncellendi. Facebook yaptığı açıklamada uygulamanın aşırı şarj tüketmesinin düzelttiğini söyledi. Ayrıca sosyal medya devi Facebook iOS uygulamasının batarya kullanımının bu kadar yüksek...

Facebook, iOS Uygulamasını Düzeltti

iPhone kullanıcılarının başına bela olan Facebook iOS uygulaması güncellendi. Facebook yaptığı açıklamada uygulamanın aşırı şarj tüketmesinin düzelttiğini söyledi. Ayrıca sosyal medya devi Facebook iOS uygulamasının batarya kullanımının bu kadar yüksek olmasının sebebini de açıkladı. Facebook mühendislik bölümü yöneticisi Ari Grand’ın Perşembe günü bir Facebook gönderisi ile yaptığı açıklamada bir çok insanın aşırı batarya kullanımı problemini yaşadığın bunun arkasında yatan problemlerin neler olduğunu bulmaya ve gidermeye çalışacaklarını söylemişti.

Haberin Devamı

Ari Grand daha sonra yine bir Facebook gönderisi ile yaptığı açıklamada uygulamanın aşırı batarya kullanmasının arkasında yatan 2-3 sayıda anahtar nedeni belirlediklerini ve geliştirmelerin yapılmaya başlandığını, bugün yeni versiyonunun yayınlanacağını duyurdu. Grant, Facebook iOS uygulamasının çok şarj tüketmesinin nedenlerinden bir tanesinin uygulama içinde bulunan bir kod satırının işlemci döngüsüne neden olduğunu ve bunun telefonda aşırı işlemci kullandığını bulduklarını dile getirdi.

Ayrıca uygulamanın çok şarj yemesinin bir diğer nedeni ise Facebook uygulaması arka planda çalışıyor olsa bile sessiz bir ses kaydı yayınlıyor. Bu ise istem dışı bir olay. Uygulama aslında arkaplanda hiç bir şey yapmıyor ama ekranda olduğundan daha fazla batarya tüketiyor. Uygulamanın güncellenmesiyle bu ses problemi halledildi ve tamamen kaldırıldı.