Teknoloji Facebook kamera işlevselliğini daha da güçlendiriyor

Facebook kamera işlevselliğini daha da güçlendiriyor

16.08.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:

Facebook, bu yaz başından beri test ettiği yeni kamera özelliklerden bazılarını kullanıcılara sunmaya başladı. Bunlar arasında en çok GIF oluşturma özelliği dikkat çekiyor.

Facebook kamera işlevselliğini daha da güçlendiriyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook, yeni özelliği Facebook Watch ile çok yakında kullanıcılara internet üzerinden canlı yayın ve 'seç-izle' özelliklerini sunmaya başlayacağını açıklamıştı. Bunnun yanında şirket kamera özelliklerini de geliştirmeye devam ediyor. Söz konusu özellikler arasında en çok GIF oluşturma özelliği dikkat çekiyor.

Bu özellik, kullanıcıların iki saniyelik GIF'leri kaydetmelerini ve bunları Facebook'un Hikaye işlevselliği, Haber Kaynağı veya Messenger aracılığıyla hızlı bir şekilde paylaşmalarını sağlayacak. Aslında Instagram'ın Boomerang özelliği, ancak Facebook'ta. Dileyen kullanıcılar GIF animasyonlarını arkadaşlarına mesaj olarak da gönderebilecek.

Ayrıca, kullanıcılar artık kamera arayüzünden doğrudan bir canlı akış başlatabilirler. Facebook bunun daha fazla kullanıcıyı canlı platformlarından yararlanmaya teşvik edeceğini umuyor. Kamera arayüzüyle fotoğraf ve video barındırmasa bile, renkli yazı paylaşımlar da oluşturulabilecek.

Haberin Devamı

Bu güncelleme yavaş yavaş Facebook mobil uygulamalarına ve masaüstüne yayılıyor.