Teknoloji Facebook Live’da Değişiklik

Facebook Live’da Değişiklik

25.05.2016 - 11:05 | Son Güncellenme:

Sosyal ağ devi Facebook’un bu yıl video konusunda yaptığı yenilikler saymakla bitmiyor. Bunun yanında bir de canlı yayın ve video teknolojileri ile ilgili aldığı girişimler de cabası.

Facebook Live’da Değişiklik

Saha gazeteciliğini geliştirmeyi amaçlayan site herkesin istediği her an bilgi paylaşmasını sağlıyor. Bununla beraber platformun canlı yayın servisine şimdide durmaksızın 24 saatlik canlı yayın yeniliğini geldi.

Haberin Devamı
Artık Sınırsız Canlı Yayın

Yeni özellik daha önce sadece 90 dakikalık canlı yayına izin veren Live API‘nin geliştirilmesi ile başladı. Ancak şöyle bir durum var bu videolar kaydedilmiyor, geriye sarılmıyor ya da tekrar izlenemiyor. Yani izlediniz orada bitti. Diğer taraftan Facebook Live takımı bu canlı yayınlara yapılan yorumları da geliştirmeyi amaçlıyor. Daha sonra videolar en çok yorum alan anlarına göre bir özet haline de getirilebiliyor. Böylelikle videonun tamamını değil sadece önemli anlarını izlemiş oluyorsunuz. Şimdilik bu sürekli yayınlar kedi barınağına yerleştirilmiş ya da bir kartalın sırtına konmuş kameralardan verilen yayınlar ile sınırlı olacağa benziyor.

Yayın Yetenekleri Gelişiyor

Sosyal medya devi bir de Live Video bölümüne “geogating” seçeneği getirdi. Bu seçenek ile beraber yayıncı yaptığı canlı yayını belirli bir bölge ile kısıtlayabiliyor. Sınırlandırıcı yayın hakları olan spor maçları gibi etkinliklerde bu seçeneğin olması çok işe yarayacak. Canlı yayına yeni gelen çoklu kamera desteği ve ekrana grafik ekleme özelliği ile birilerinin Facebook üzerinden 24 saat canlı yayın yapan bir haber kanalı kurması an meselesi olabilir.