Teknoloji Facebook, Mark Zuckerberg'in mesajlarını alıcıların gelen kutularından sildi

Facebook, Mark Zuckerberg'in mesajlarını alıcıların gelen kutularından sildi

06.04.2018 - 15:37 | Son Güncellenme:

Facebook, Mark Zuckerberg ve diğer yöneticilerinin gönderdiği mesajları alıcıların gelen kutularından sildi. Bir Facebook kullanıcısı, 2010'da CEO Mark Zuckerberg ile mesajlaştığını ancak daha sonra bu mesajlara erişemediğini belirtti.

Facebook, Mark Zuckerbergin mesajlarını alıcıların gelen kutularından sildi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook mesajlarını, gönderdiğiniz kişilere ait gelen kutulardan kaldıramazsınız. Ancak Facebook, Mark Zuckerberg ve diğer yöneticiler için bunu yaptı. Üç kaynak, Zuckerberg'den aldıkları eski Facebook mesajlarının Facebook gelen kutularından kaybolduğunu doğruladı. Bir Facebook kullanıcısı, 2010’da CEO Mark Zuckerberg ile mesajlaştığını ancak daha sonra bu mesajlara erişemediğini belirtti.

E-postalarınızı veya mesajlarınızı bir başkasının sunucularından silmeniz zor. Hizmet sağlayıcıların içeriklerine müdahale etmelerine izin vermez. Ancak bunları tarayabilirler. Facebook'un ise artık hiçbir prensibe saygı duymadığı ve Facebook CEO'su ile diğer yöneticilerden gelen mesajları sildiği anlaşılıyor. Sorun şu ki, bu mesajlar Zuckerberg'in değil, diğer kullanıcıların gelen kutularından silindi.

Haberin Devamı

Facebook tarafından yapılan açıklamada, bazı yöneticilerin gönderdiği mesajların 2014’te önlem amaçlı silindiği doğrulandı. Facebook, "Sony Pictures'ın e-postaları 2014'te hacklendikten sonra yöneticilerimizin iletişimini korumak için çeşitli değişiklikler yaptık. Bunlar, Mark'ın mesajlarındaki mesajlaşma süresini sınırlandırmayı da içeriyordu. Mesajları korumak için yasal yükümlülüklerimize tam olarak uyuyoruz." dedi.

Bununla birlikte, Facebook, kullanıcıların gelen kutularından gelen mesajların neden kaldırıldığını veya alıcıları özel olarak bilgilendirmediğini kamuya açıklamadı. Bu, kullanıcıların güvenliğinin ihlal edilip edilmediği sorusunu gündeme getiriyor. Zuckerberg bu konuda açıklama yapmadı.

Düzeltmek birkaç yıl sürebilir

Mark Zuckerberg, veri ihlali skandalının yarattığı sorunların tamamen düzeltilmesi birkaç yılı bulabilir. Zuckerberg, 9 Nisan Pazartesi gününden itibaren kullanıcılarla hangi uygulamalarla veri paylaşmak isteyip istemediğini seçebileceğini söyledi.

Cambridge Analtyica tarafından hazırlanan "ThisIsYourDigitalLife" uygulaması gibi bir uygulamayı kullanıp kullanmayacağının sorulması üzerine Zuckerberg, "Kesinlikle çok fazla uygulama kullanıyorum. Bilgisayardan iyi anlayan bir internet kullanıcısıyım." dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de etkilenen kişi sayısı belli oldu

Facebook, kullanıcı bilgilerinin Cambridge Analytica şirketi tarafından usulsüz kullanıldığının ortaya çıktığı skandaldan Türkiye'de 234 bin 584 kişinin etkilendiğini açıkladı. Uygulamayı indiren kişi sayısı ise 223

11 Nisan'da ifade verecek

Yaklaşık 2 milyar kullanıcısı olan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg “kullanıcı verilerini kullanma ve koruma” sistemi ile ilgili olarak 11 Nisan’da Washington'da Temsilciler Meclisinde kurulan komitede ifade verecek. Muhabirlerle yaptığı bir toplantıda CEO Mark Zuckerberg, şirketin sorumluluklarını kabul etmeyerek "büyük bir hata" yaptığını söyledi. Şirket ayrıca skandalın ardından gizlilik politikalarını yenileyecek.