Teknoloji Facebook Messenger'da reklam dönemi başlıyor

Facebook Messenger'da reklam dönemi başlıyor

27.01.2017 - 16:47 | Son Güncellenme:

En çok kullanılan mesajlaşma programlarından biri olan Messenger'da reklam dönemi başlıyor. Firma, reklamları Tayland ve Avustralya’da test etmeye başlayacak.

Facebook Messengerda reklam dönemi başlıyor

Messenger Blog'da bir duyuru gerçekleştiren Facebook Ürün Yöneticisi Eddie Zhang, Messenger'da reklam gösteriminin nasıl bir başarı sağlayacağını görebilmek için, Avustralya ve Tayland'da küçük bir test süreci başlattıklarını açıkladı. Test süresince kullanıcılar, önümüzdeki haftalarda Messenger uygulamasını açtığında belirli aralıklarla reklamlar ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Facebook Messengerda reklam dönemi başlıyor

Messenger uygulamasının ana ekranında "Sponsor" içerikler başlığı altında görülecek olan reklamlara tıkladığınızda, o reklamın sohbet içinde görünmesine de izin vermiş olacaksınız.

Facebook, test süreci boyunca kullanıcılardan gelen tepkilere veya önerilere göre reklam gösterim alanlarında veya şekillerinde değişiklikler yapabilecek. Ayrıca reklamların kullanıcıların profilleri göz önünde bulundurularak onların tercih ve zevklerine yönelik olacak.

Uygulamanın Facebook’un bir parçası haline gelip gelmeyeceği ya da başka ülkelerde de kullanılıp kullanılmayacağı henüz belli değil.