Sosyalmedya Facebook, Messenger'ı basitleştirecek

Facebook, Messenger'ı basitleştirecek

17.01.2018 - 14:52 | Son Güncellenme:

Messenger uygulamasına her geçen gün bir yeni özellik ekleniyor ve kullanıcılar açısından bu durum rahatsız edici olmaya başladı. Hem uygulamanın kullanımı zorlaştı, hemde bir çok özelliği içinde barındırdığından dolayı hangi amaçla kullanılacağı konusunda kullanıcıların kafası karıştı. Facebook, Messenger'ı eski haline döndüreceğini açıkladı.

Facebook, Messengerı basitleştirecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Messenger uygulaması ilk karşımıza çıktığı zaman temiz, hızlı ve kullanışlı bir uygulamaydı. Kullanıcılar bu özelliğinden dolayı Messenger uygulamasını çok sevmiş ve benimsemişti. Ancak Facebook’un Messenger’a sürekli olarak yeni özellikler eklemesiyle birlikte Messenger’da şişirilmiş bir uygulama haline geldi ve kullanıcılar bu durumdan rahatsız olmaya başladı.

İyi haber ise Facebook’un Messenger uygulamasının yolundan saptığının farkında olması. Facebook, 2018 yılı için altı tane amacını yayınladı. Bunlardan biri ise “Basitleştir.” Yani yeni özellikler getirerek uygulamayı güncel tutmaya çalışırken Messenger çok dağınık ve amacından farklı bir hale geldi. Belli bir noktadan sonra “Bu uygulama herşeye sahip” düşüncesi kötü olmaya başladı. Facebook’da bu durumu farketti ve uygulamayı tekrar basitleştirme kararı aldı.

Facebook, bu yıl Messener uygulamasına eklenmiş olan bazı özellikler kaldırılarak kullanıcılara tekrar basitleştirilmiş ve kullanımı kolay bir uygulama sunmak istiyor. Eğer bunu gerçekleştirirse, daha çok kullanıcının Messenger uygulamasını kullanacağı tahmin ediliyor.