Teknoloji Facebook, Müzik Şirketleri İle Görüşmelere Başladı

Facebook, Müzik Şirketleri İle Görüşmelere Başladı

02.07.2015 - 09:21 | Son Güncellenme:

Birden fazla kaynak tarafından doğrulanan bilgilere göre sosyal medya devi Facebook, müzik şirketleri ile görüşmeler yapmaya başladı. İşte görüşmelerin sebebi... Sony Music ve Warner Music ile görüşmeler yapılırken bu şirketlerin...

Facebook, Müzik Şirketleri İle Görüşmelere Başladı

Birden fazla kaynak tarafından doğrulanan bilgilere göre sosyal medya devi Facebook, müzik şirketleri ile görüşmeler yapmaya başladı. İşte görüşmelerin sebebi... Sony Music ve Warner Music ile görüşmeler yapılırken bu şirketlerin sosyal ağa ne kadar dahil olmak istedikleri ve Facebook 'un henüz ne yapmak istediğine dair bir kararının olmadığı söylentiler arasında. Bir kaynağa göre Facebook'un kendi video platformununda bu planlarda yer alacağı bilgisi de sızan bilgiler arasında. Amazon, Apple, Google ve Microsoft'un kendi müzik servisi varken bu şirketlerle birlikte 5 büyük teknoloji şirketi arasında yer alan Facebook'un bu hizmeti henüz yok.

Haberin Devamı

Facebook 1,44 milyar kullanıcı, 798 milyon mobil kullanıcı sayısı ile 800 milyon potansiyel kullanıcının kredi kartı bilgilerini elinde bulunduran Apple Music karşısında avantaj yakalayabilir. Facebook daha önce sanatçı sayfalarına müzik dinlemeyi ve arkadaşlarınızın ne dinlediğinizi görmesini sağlayacak bir uygulama entegre etmeyi denemişti. Facebook'un müzik alanında bir arzusu olduğu ama henüz ne yapacağını bilmediğini söylemek ise mümkün. Çünkü ne Facebook ne de görüştüğü firmalar konuyu yalanlamazken açıklama yapmaktan da kaçındılar.