Teknoloji Facebook özel bir video sohbet cihazı üzerinde çalışıyor

Facebook özel bir video sohbet cihazı üzerinde çalışıyor

02.08.2017 - 14:13 | Son Güncellenme:

Facebook, evlerde video görüşme sağlayabilecek, dokunmatik ekrana sahip yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor. Bu cihazla insanlar uzakta olan bir kişiyle görüştükleri zaman aynı odadaymış gibi hissedebilecek.

Facebook özel bir video sohbet cihazı üzerinde çalışıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bloomberg’in aktardığına göre, görüntülü konuşma alanında yeni bir pencere açmaya hazırlanan Facebook, evlerde kullanılabilecek yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor. 13 veya 15 inç dokunmatik bir ekrana sahip olacağı belirtilen cihaz, ortalama bir laptop büyüklüğünde. Bu cihazla insanlar farklı coğrafi bölgelerde bulunan bir kişiyle görüştükleri zaman aynı odadaymış gibi hissedebilecek.

Facebook ayrıca 360 derece fotoğrafları görüntülemeyi de bu cihazla mümkün kılmayı amaçlıyor. Ancak 360 derece kamera özelliği ürünün piyasaya sürülme tarihine yetişmeyebilir. Şimdilik prototipi yapılan cihazın evlerde kullanımının henüz test aşamasında olduğu ve 2018 baharında kamuoyuna duyurulabileceği söyleniyor.

Haberin Devamı

Bloomberg’in haberi aynı zamanda Building 8’in Amazon’un Echo’suna ve Google Home’a benzer tarzda, ayrı bir akıllı hoparlör geliştiriyor. Bu hoparlör sosyal ağ sağlayıcısının geliştirdiği ses asistanını kullanacak. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, 2016 yılında Iron Man’deki Jarvis’e benzer akıllı ev arkadaşı yapmaya odaklanan Zuckerberg’in yıllık kararlarından kaynaklanan projenin bir parçası olarak kendi ev sesli asistanını geliştirmişti.

Tahminlere göre ürünün satış fiyatının birkaç yüz dolar civarında olabilir. Akıllı hoparlörler ve kamera ayrıca satışa çıkarsa hoparlörlerin fiyatı yaklaşık 100 dolar olabilir.