Gündem Facebook’tan tehdit etmiş

Facebook’tan tehdit etmiş

12.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde 11 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen bomba yüklü araçlarla yapılan saldırının üzerinden iki yıl geçtikten sonra ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Facebook’tan tehdit etmiş

İddianameye göre, olaydan üç gün önce Türkiye’ye yönelik bombalı saldırı yapılacağına dair polise ihbar geldi, bir gün önce saldırıyı organize ettiği öne sürülen Mihraç Ural sosyal medyadan Hatay’a yönelik tehdit mesajı yayınladı. Ayrıca terör saldırısının bir numaralı planlayıcısı Nasır Eskiocak’ın yeri tespit edilip takibe alındıysa da saldırı önlenemedi.
11 Mayıs 2013’te Reyhanlı’daki saldırıda beşi çocuk 52 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili davada hazırlanan savcılık iddianamesi, o tarihlerde konuşulan çeşitli ihmalleri de kapsıyor. Güvenlik gerekçesiyle Hatay’dan Ankara’ya nakledilen dokuzu tutuklu, biri firari (Mihraç Ural) 33 sanıklı davanın ilginç yanlarından biri de iddianameyi MİT TIR’larının durdurulmasından dolayı tutuklanan ve o zaman özel yetkili savcı olan Özcan Şişman’ın hazırlamış olması. İddianamede şu detaylar yer aldı.
8 Mayıs 2013’te Hatay polisini arayan bir kişi, liderliğini Mihraç Ural’ın yaptığı DHKP-C Acilciler terör örgütünün Türkiye’de bombalı saldırı yapacağını 155 Polis İmdat yerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün telefonuna iletti. İhbarcı, bombalı saldırının Ankara’da yapılacağını, patlayıcıların nereden hangi saatte sokulacağını bir gün önceden belirtti

Sosyal medyadan tehdit
İhbarın ardından başlatılan araştırmada, ihbarcının belirttiği isimlerin sık sık Türkiye’ye giriş çıkış yaptığı ve Ural’la irtibatları bulunduğu tespit edilirken, Ural, 10 Mayıs 2013’te sosyal medyadan yayınladığı bir mesajla Hataylıları tehdit etti. Ural, Facebook hesabından, “Silah satıcıları, hastane sahipleri sizi uyarıyorum yemin olsun, sizi son kez uyarıyorum; bu alçakça ihanetinizin bedelini ağır ödeyeceksiniz” dedi.
Teröristler, son anda Ankara’dan vazgeçip Reyhanlı’yı seçti. 11 Mayıs 2013’te gelen ihbar, Ural’ın tehdidi ve ihbarcının ismini verdiği Nasır Eskiocak’ın yerinin tespit edilip takibe alınmasına rağmen bombalı saldırı önlenemedi. 4 dakika arayla meydana gelen 2 patlamada 52 kişi öldü, 155 kişi yaralandı, 144 araç ile bina da hasar gördü.