Teknoloji Facebook’tan Twitter Benzeri Yenilik

Facebook’tan Twitter Benzeri Yenilik

09.06.2016 - 13:47 | Son Güncellenme:

Facebook ve Twitter iki ayrı formatta sosyal medya devi olsa da sürekli birbirlerini ileriye taşımayacak bir rekabetin içerisinde kalacak gibi gözüküyor.

Facebook’tan Twitter Benzeri Yenilik

Bugün sosyal medya devi Facebook, mikro blog sitesine biraz daha yakınlaşarak yeni bir gönderi türünü duyurdu. Bu tür ile beraber Haber Kaynağı‘nda daha çok tweet benzeri gönderiler göreceğiz.

Haberin Devamı
Henüz Deneme Aşamasında

CNET’in haberine göre sosyal medya platformu artık sadece Haber Kaynağı’nda görülen profil sayfasında çıkmayan yeni bir gönderi türü test ediyor. Bu daha çok güncelleme tarzı bir gönderi diyebiliriz üstten diğer gönderiler geldikçe altta kalacağı kesin. Ancak tamamen kaybolmuyorlar. Hepsinin bir linki var ve site içi arama ile bu gönderilere erişmek mümkün. Bu gönderi attığımız tweetlere çok benziyor. Ancak tipik gönderiler gibi dikkatli bir şekilde Haber Kaynağı’nda kaydediliyor ve yıllar sonra tekrar istediğinizde ulaşılabiliyor. Gönderiler geçici olacağı için önemsiz şeyler yazmakta fayda var.

Durum bildirimi yapılacağı esnada pencerede çıkan Profilde Gösterme seçeneği ile bu gönderiyi sadece Haber Kaynağı’nda kullanabiliyorsunuz. Facebook‘un Engadget’a yaptığı açıklamada insanların farklı tarzda gönderileri sevdiğini ve bunun için yeni yollar araştırdıklarını açıkladı. Henüz test olmasından dolayı çok az kişi kullanıyor. Özellik varsayılan olarak inaktif şekilde karşımıza çıkıyor. Bunun Facebook kullanımında büyük bir değişiklik yapmasa bile insanları bir şeyler paylaşmaya iteceği düşünülüyor.