Sosyalmedya Facebook’un sanal asistanı M kısa süre sonra kapatılıyor

Facebook’un sanal asistanı M kısa süre sonra kapatılıyor

09.01.2018 - 15:02 | Son Güncellenme:

Facebook M Sanal Asistan, Messenger üzerinden kullanılan metin tabanlı bir yapay zeka projesiydi. İki buçuk yıllık projenin ardından 19 Ocak’ta platformun kapatılacağı açıklandı.

Facebook’un sanal asistanı M kısa süre sonra kapatılıyor

Facebook, projenin çok şey öğreten bir deney olduğunu söylüyordu. Bu deney diğer yapay zeka projelerinde kullanılacakken, sanal asistan M, şirketin farklı alanlarında kullanılmaya devam edecek.

Haberin Devamı

M, başlangıçta San Fransisco’daki Körfez Bölgesi’ndeki birkaç kişiye sunulan bir deneme projesiydi ve hayranlıkla kullanıldı. Ancak sonrasında Siri, Alexa gibi daha sofistike sanal asistanlar M’e gölge düşürdü.

Facebook’ta sanal asistan M’in kullanılması için kullanıcıların bir sebep bulamamasından ötürü, onu öldürmeye karar vermiş gibi gözüküyor. Hizmetin Facebook için büyük bir kayıp olmadığı aşikar ve şu ana kadar proje üzerinden öğrenilen bilgilerin farklı alanlarda ve ağ üzerindeki yeniliklerde kullanılacak.

Bir Facebook sözcüsü ise şu yorumu gönderdi: “Ağustos 2015’te açıklanmış olan M projemizle kullanıcıların karşısına çıkmıştık. Ve bugün, 19 Ocak’ın hizmetin son günü olacağını duyduk. Bu projeyi, bir asistanın neye ihtiyaç duyduğunu ve nasıl çalıştığını öğrenmek için başlatmıştık ve biz çok şey öğrendik. Facebook’taki diğer yapay zeka projelerine güç sağlamak için bu bilgileri kullanacağız.”