Teknoloji Facebook'un yeni patenti, AR gözlükleri hakkında daha fazla ayrıntı ortaya koyuyor

Facebook'un yeni patenti, AR gözlükleri hakkında daha fazla ayrıntı ortaya koyuyor

21.08.2017 - 13:23 | Son Güncellenme:

Oculus'un gelişmiş araştırma bölümü üyeleri tarafından açılan yeni bir patent başvurusu sayesinde Facebook'un arttırılmış gerçeklik gözlüğü hakkında bazı bilgiler ortaya çıktı.

Facebookun yeni patenti, AR gözlükleri hakkında daha fazla ayrıntı ortaya koyuyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Mark Zuckerberg geçtiğimiz yıl Facebook’un arttırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını açıklamış, ancak çok fazla detay vermemişti. Bugüne geldiğimizde, Oculus’un gelişmiş araştırma bölümü üyelerinin aldığı yeni patent sayesinde Facebook’un arttırılmış gerçeklik gözlüğü hakkında daha fazla bilgi edinmiş olduk.

Mark Zuckerberg , geçen yıl çalışan Facebook'un arttırılmış gerçeklik gözlüğünün bir görüntüsünü göstermiş ancak cihazla ilgili çok fazla ayrıntı açıklamamıştı. Şimdi, Oculus'un gelişmiş araştırma bölümü üyeleri tarafından açılan yeni bir patent başvurusu sayesinde, bu konuda biraz daha bilgi edindik. Söylenenlere göre gözlük, bilgisayar tarafından oluşturulan elemanlarla fiziksel, gerçek dünyadaki bir ortamda görüşlerini saptamada yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Facebookun yeni patenti, AR gözlükleri hakkında daha fazla ayrıntı ortaya koyuyor

Belgelerdeki bilgilere dayanarak, gözlükler, görüntüleri ve ışığı kullanıcının gözüne yansıtacak bir dalga kılavuzu sistemi kullanacak. Bu, Microsoft'un AR kulaklık seti HoloLens'in ve Magic Leap'ın hala gizemli karışık gerçeklik aygıtının arkasındaki teknoloji benzeri. Bu nedenle projeye daha önce Hololens üzerinde çalışmış Pasi Saarikko’yu dahil etti.

Fotoğrafların ve videoların gerçek dünyadaki canlı görüntülerin üstüne eklenebilmesine ek olarak, gözlükler bir çift kulaklık veya hoparlöre bağlandığında ses çalabilir. Ayrıca, Facebook çoğu VR kulaklığının tıknaz görünümünü benimsemek yerine sıradan gözlüklere benzemek istiyor gibi görünüyor. Bu, şirketin küçük ve onlara uyacak kadar ince bileşen bulması veya geliştirmesi anlamına geldiği anlamına geliyor.

Zuckerberg, geçtiğimiz yıl düzenlenen F8 konferansında cihazın yeteneklerini Facebook'u yüzüne koymak için kullanmak istediğini açıkça belirtti. Facebook başkanı bunun olmasının biraz süre alabileceğini itiraf etti, ancak gelecek kuşağın bebeklerinin ilk adımları gibi kişisel anlarını daha gerçekçi bir deneyim için AR veya VR aracılığıyla paylaşacağına inanıyor.