Teknoloji Facebook Yeni Bir Wi-Fi Servisi Deniyor

Facebook Yeni Bir Wi-Fi Servisi Deniyor

09.08.2016 - 15:24 | Son Güncellenme:

Sosyal medya devi Facebook insanlara internet sağlamak için yeni bir adım daha attı ve Express Wifi projesini Hindistan’da denemeye başladı.

Facebook Yeni Bir Wi-Fi Servisi Deniyor

Facebook geliştirdiği bu proje ile Hindistandaki akıllı telefon sahipleri artık kullandıkları GSM operatörlerinden veri satın alabilecek.Teknoloji devi bir nevi yerel internet servis sağlayıcılarına ve girişimcilere kırsal kesimde yaşayan insanlara internet hizmetini daha kolay göndermelerini sağlayacak. Bu veriler lokal yerlerde bulunan halka açık Wi-Fi hotspotlarda kullanılabilecek.

Haberin Devamı
Hizmet Vermeye Hazır

Express Wifi ülkedeki testlerini bitirdi ve eyalatlerde bulunan telekom firmaları ile birlikte çalışma içerisine girerek 125 kırsal alanda internet servisi vermeye başladı. Bu şirketin dünyanın en hızlı nüfusu artan ülkesi olan Hindistandaki ikinci girişimi. İlkinden en önemli farkı bu sefer ücretsiz bir şekilde dağıtılmıyor.

Facebook’un Hindistandaki ilk internet girişimi olan Free Basics geçen sene hizmete sunulmuştu. Free Basics ile insanlar kısıtlı ama ücretsiz bir internete sahipti. Bunu tekel olmaya yönelik bir girişim olarak gören Hindistan Telekomünikasyon Dairesi, Free Basics’i kapatmıştı.