Gündem Facia umut tacirlerini durdurmadı

Facia umut tacirlerini durdurmadı

04.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’dan denize açılmaya elverişli olmayan tekne ve botlarla kaçakların ölümü göze alarak umuda yolculuğu, yaşanan faciaya rağmen devam ediyor.

Facia umut tacirlerini   durdurmadı

Faciada cansız bedenlerin sahile vurduğu yere sadece birkaç yüz metre uzaklığındaki Turgutreis Mahallesi Hüseyin Burnu’nda 5 metrelik bota 50 kişiyi bindirmeye çalışan organizatörlere, kaçaklar itiraz etti. Kişi başı 1000’er dolar vererek iki bot için anlaşma yaptıkları belirten, aralarında bebeklerin, küçük çocukların bulunduğu Suriyeli grup, bu şartlarda yola çıkmak istemeyince organizatörler botu yakıp gitti.

Haberin Devamı

Alevler içindeki botun yanından korkuyla uzaklaşan çoğu çocuk ve kadın grup, jandarma tarafından yakalanıp, ifadeleri alınmak üzere Bodrum’a götürüldü.

Suriyeli gruptan Sadi Karani, “Kişi başı 1000’er dolar vererek iki bot getirmeleri için anlaştığımız organizatörler bir bot getirdi. 50 kişiyi bindirmeye çalıştı. Bu deniz yolculuğunda ölümlerin olduğunu biliyorduk. Bu nedenle bota binmeyip, ikinci botu getirmelerini istedik. Kabul etmeyince aramızda kavga çıktı. Botun motorunu yanlarına alıp botu ateşe verip kaçtılar” dedi.

Çanakkale'de 662 kaçak yakalandı
Çanakkale, Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçak göçmenlerin akınına uğramaya devam ediyor. Ayvacık sahillerinden dün Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek için lastik botlarla denize açılan kaçaklara, Sahil Güvenlik ekipleri gün boyu operasyon yaptı. 4 botun yaptığı 7 ayrı operasyonda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afgan ve Suriye uyruklu toplam 312 kaçak yakalandı. Bottan denize düşüp, saatlerce denizde kalıp ölüm tehlikesi geçiren 3 Suriyeli hipotermi teşhisi ile Küçükkuyu’da hastaneye kaldırıldı. Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de Assos, Biber Deresi Mevkisi’nde Suriyeli ve Afgan uyruklu toplam 350 kaçağı yakalandı. Sahil Güvenlik ve Jandarmanın yakaladığı toplam 662 kaçak Ayvacık Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.