Merhaba,

Lübnan Mutfağının etnik lezzeti olan falafel de içine konan yeşillikler ve baharatlarla bizim mücverimizi, köftemizi andırır. Genelde bolca yağda kızartılarak yapılır. Ama ben sağlıklı olması açısından fırını tercih ettim. Sosu ile birlikte o kadar lezzetli oldu ki, yanına uzun süre tok tutma özelliğini de eklersek diyet yemekleri listesinde baş rol oynar.:)

MALZEMELER:
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 diş sarımsak
1 yumurta
1 avuç maydanoz
1 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet taze soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı silme pul biber
1 çay kaşığı kekik

SOSU İÇİN:
Yarım bardak süzme yoğurt
1 dolu yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı limon suyu
Biraz tuz

YAPILIŞI:
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün 20-25 dakika düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Daha sonra suyu süzülüp, mutfak robotunda çekilir, püre haline getirilir, derince bir kaba aktarılır. İçine soğanlar ve sarımsaklar rendelenir. Yumurta kırılır, ufak ufak doğranmış maydanoz ve taze soğan eklenir. Un ilave edilir. (elde toplanacak şekle gelene kadar) Ardından susam, tuz, kimyon, karabiber, pul biber, kekik ile sevdiğiniz baharatlar eklenir ve yoğrulur. Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletilir. Yapışmasın diye ele  zeytinyağ alınarak köfte formu verilip fırın kağıdına dizilir.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.

Sosu  da yukarıdaki  malzemeleri iyice çırpılarak elde edilir.

Afiyet olsun.
İnstagram takip adresim:.http://www.instagram.com/gurmedengecme