Teknoloji Fallout 4 VR’a Geliyor

Fallout 4 VR’a Geliyor

13.06.2016 - 15:10 | Son Güncellenme:

Bethesda Softworks, başarılı Fallout serisinin son oyunu Fallout 4’ün 2017 yılında HTC Vive için bir versiyonunun çıkacağını duyurdu.

Fallout 4 VR’a Geliyor

Şirket bu sürprizi E3’te yaptığı sunum esnasında gerçekleştirdi. Ancak bunun dışında neredeyse hiç bir bilgi vermedi. Ancak bu haber bir çok insan için yeter de artar bile. Bu versiyon Fallout 4’ü bir stüdyo tarafından çıkarılmış ilk büyük açık dünya, sanal gerçeklik oyunu yapacak.

Haberin Devamı
Büyük Heyecan Yarattı

Oyunun sanal gerçekliğe aktarılabilmesi için biraz adaptasyon yaşaması gerekiyor. Çünkü oyunda konuşma ara yüzü ekranda yer alan metinlerde yatıyor ve bunu sanal gerçekliğe aktarmak için biraz değiştirmek gerekiyor. Ancak oyunla ilgili hiçbir şey bilinmiyor. Büyük bir ihtimalle HTC Vive’ın hareket kontrolcülerine büyük iş düşecek gibi gözüküyor. Ayrıca Bethesda’nın uzun mesafeleri hızlı bir şekilde geçecek olmanın yaşatacağı sanal gerçeklikten kaynaklanan mide bulanıklığı ile nasıl başa çıkacağı da bilinmiyor. Bu adaptasyon sürecinin gerçekten de zorlu bir süreç olacağı kesin. Oyunun zaten hali hazırda Pip-Boy gibi anlatıcı ara yüzü bulunuyor. Pip-Boy’un işlevleri bir tamamen bir HTC Vive kontrolcüsüne verilebilir.

Haberin Devamı

Fallout’un dışında Bethesda ayrıca bazı Doom içeriklerinin de sanal gerçeklik platformuna geleceğini duyurdu. Oyunun tamamının sanal gerçekliğe aktarılacağına dair kesin bir bilgi yok bu yüzden içerik kelimesi kullanılıyor. Çünkü yapılan açıklamaya göre Id Tech motorunun sağladı mükemmel grafikler ile cehenneme sanal bir yolculuk yapacağız. Ancak Daha önce de Doom’un sanal gerçekliğe geleceği söylenmişti. Belki de oyunun kendisini sanal gerçeklik platformunda görürüz.