Ankara Fao'dan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütüne Destek

Fao'dan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütüne Destek

24.01.2018 - 15:20 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütüne 100 bin dolarlık fon taahhüdünde bulundu

Faodan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütüne Destek

ANKARA (AA) - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünce (FAO), Karadeniz havzasında tarımsal ticaretin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde kullanılmak üzere, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütüne (KEİ) 100 bin dolarlık fon sağlanacak.

Haberin Devamı

FAO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, tarımsal gıda ticareti ve tarımsal ürünlerin ihracatı Karadeniz havzasındaki ülkelerin başlıca gelir kaynakları arasında bulunuyor.

FAO bundan hareketle, bölgede tarımsal ticaretin geliştirilmesine dönük faaliyetlerde kullanılmak üzere KEİ'ye 100 bin dolarlık fon taahhüdünde bulundu.

Söz konusu fon öncelikle KEİ'ye üye devletlerin tarımsal ürün ihracatının geliştirilmesine ilişkin zorlukların ve fırsatların ele alınacağı bölgesel bir çalıştayın düzenlenmesinde kullanılacak. Çalıştayda tarımsal ürün ticaretinin gelişmesinde kamu-özel ortaklıklarının önemi ele alınacak ve iş birlikleri gözden geçirilecek.

Karadeniz havzasında ekonomik iş birliğini artırmak için 1992'de kurulan KEİ, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan'dan oluşuyor.