Farkında Olmadan Acaba Nasıl Bir Hayat Seçiyorsunuz ?

Her an, yeniden yeniden seçimler yapar insan. Beğenmediğimiz alışkanlıklarımız bile tekrarladığımız an yeniden seçilmiştir bizim tarafımızdan. Ve o an seçtiğimiz davranış o kadarıyla da kalmaz, devamında bir yaşam tarzını da seçmişizdir aslında. Örneğin sabah erken kalkamadığımız zaman geç kalkmayı seçeriz. Ve eğer bir işimiz varsa ona geç kalmayı da seçeriz, tembel olmayı da seçeriz, işin bereketini kaçırmayı da seçeriz, kendimizi güçsüz hissetmeyi de seçeriz, başarısız olmayı da seçeriz... Ya da bir kitap okumak, güzel bir hobiyle kendi başımıza kalıp ruhumuzu beslemek yerine internette oyun oynamayı seçersek aynı zamanda; uyuşmayı, sanallaşmayı, değersizleşmeyi, vakit öldürmeyi, üretmemeyi, gelişmemeyi, robotlaşmayı da seçeriz. Her seçimimiz bizim için, içinde pek çok şeyi barındıran bir yaşam biçimine bir kez daha EVET dememizdir.

Haberin Devamı

Eğer hayatımız daha kaliteli olsun istiyorsak, seçimlerimizle onu desteklemeliyiz. Hani bir şeyleri değiştirmek istediğinde insan "ya yine yapamadım, yine vaktinde kalkamadım, yine bilgisayara takıldım kaldım" diye hayıflanır durur ya, işte onun yerine şunu hatırlamakta fayda var: Tam da o an o istediğiniz ya da istemediğiniz şeyi yapma aşamasında farkında olmak :) İşte o an, karar anıdır. Onu seçerek ya da seçmeyerek nelere EVET diyorum sorusunu sorup cevaptan sonra seçim yapmak ciddi bir fark yaratır. Tabii bu soruların cevabında kısa süreli kazanca değil uzun vadede gelen yaşam tarzına bakmakta, kendinle samimi olmakta fayda var. Bugün kafamıza düşen bir damla canımızı yakmaz ama defalarca düşmesi can yakar. :)

Hayat ara sıra yaptıklarımızla değil, düzenli olarak yaptıklarımızla şekilleniyor :) Yaşadığımız ve beğenmediğimiz anların altında sürekli tekrar ettiğimiz seçimlerimiz yatar. Bu hafta seçimlerinizi gözlemleyin, bakalım neler fark edeceksiniz kendinizde :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com