Cadde Farklı karakterler oynamayı seviyorum

Farklı karakterler oynamayı seviyorum

21.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

‘Diriliş Ertuğrul’da rol alan Beyzanur Mete, geçtiğimiz sene üç filmle de beyazperdede boy gösterdi. Oyuncu, “Farklı karakterler canlandırmayı seviyorum” dedi.

Farklı karakterler oynamayı seviyorum

Beyzanur Mete’nin oyunculuk hayali, çocukluk yaşlarında başladı. Mood Ödülleri’nde ‘Gelecek Vadeden Kadın Oyuncu’ seçilen Mete, “Motivasyonumu artırdı ve çok mutlu oldum” dedi. Oyuncuyla, rol aldığı diziyi, sinema filmlerini ve hedeflerini konuştuk.
Oyunculuğa başlama hikayenizi anlatır mısınız?
Biraz çevremin yönlendirmesiyle oldu. Çocukken hem arkadaşlarımla hem de aile içinde skeçler yazıp oynardım. Özellikle komedi olurdu. Oyunculuk eğitimime, 17 yaşlarımda İzmit Şehir Tiyatroları’nın açtığı sınavı kazanarak başladım. Bir süre Şehir Tiyatroları’nın sahnelendiği oyunlarda yer aldım. Daha sonra Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nde eğitimime devam ettim.
‘Diriliş Ertuğrul’ gibi tarihi bir dizide oynamak nasıl bir deneyim?
Böyle profesyonel bir ekip ve oyuncularla çalışmak benim gibi genç bir oyuncu için çok iyi bir deneyim... Mutluyum.
Alçiçek karakterine nasıl hazırlandınız? O döneme ait kitapları okuyup, belgeselleri izlediniz mi?
Alçicek, o dönemin Oba Hatunu... Osman, Savcı ve Gündüz’ü büyütmüş biri. Doğru ve dürüst bir karakter. Evet, o döneme ait filmleri ve yapılan belgeselleri izledim. Kitapları da okuyorum. Tarihi merak ettiğim için hem okumayı hem de araştırmayı seviyorum.
O dönemin kıyafetlerini giymek nasıl?
Farklı ve çok güzel. O kişi olmanda, o kimliğe bürünmende kolaylık sağlıyor. Sadece kıyafet değil, mekan da karakteri destekliyor. Cidden kocaman bir arazi içine kurulmuş koskoca bir yaşam var.
1300’lü yıllarda yaşamak ister miydiniz?
İsterdim. Çünkü ben duygu insanıyım. O zamanlar bir şeylerin daha değerli ve gerçeğe yakın olduğunu düşünüyorum.
Geçtiğimiz sene türü farklı olan üç filmde oynadınız, sinemada yer almak nasıl?
Oyunculuk açısından benim için aynı. Sinemada sadece zaman farkı var. Dizi, uzun soluklu, sinema ise 1-2 ay bir sürede çekilip beyaz- perdeye giriyor. Oynadığım filmlerdeki karakterlerin hepsi beni heyecanlandırdı. Farklı karakterler oynamayı seviyorum.
Oyunculukta hedefleriniz neler?
Mesleğim adına çalışmak, çalışmak ve sadece çalışmak...

ÖDÜL, MOTİVASYONUMU ARTIRDI?
THY’nin ulaşım sponsoru olduğu ‘Yuvaya Dönüş’ filminde, yine seçilen özel bir karakteri oynadınız. Teklif nasıl geldi?
Filmin yönetmeniyle oyuncu koçluğu için görüşmüştük. Benim oynadığım rolü uzun süredir arıyorlarmış. Filmde, 1980 dönemi İran-Irak savaşı sırasında, Türkiye’den gönderilen 215 yolcunun da içinde bulunduğu uçağın hostesini canlandırıyorum. Oynadığım karakterin bir kahramanlık hikayesi de var.
Geçtiğimiz aylarda Mood Ödülleri’nde ‘Gelecek Vadeden Kadın Oyuncu’ ödülünü aldınız, nasıl bir duygu?
Çok güzel gerçekten. Gelecekte iyi şeyler yapabilecek olmamı düşündürmekle birlikte, tatlı bir sorumluluk aldım üzerime... Motivasyonumu artırdı ve çok mutlu oldum.