Tatil Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

24.11.2017 - 15:33 | Son Güncellenme:

Faroe Adaları dünyanın kuzey ucunda, okyanusun ortasında yer alan bir adalar topluluğu konumunda. Soğuk ve puslu havasıyla bilinen Faroe Adaları özellikle fotoğrafçıların favori rotaları arasında. İşte koyunlarıyla ünlü Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler...

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Faroe Adaları, Britanya'nın kuzeyinde Atlas Okyanusu'nun ortasında yer alan soğuk bir adalar topluluğudur. Danimarka'ya bağlı özerk bir yönetime sahip olan Faroe Adaları, koyun yetiştiriciliğiyle ünlüdür. İşte Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Faroe Adaları nerede? Faroe Adalarına nasıl gidilir?
Faroe Adaları, Avrupa'dan 655 kilometre açıkta, 18 adadan oluşan bir bölgedir. 1399 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan Faroe Adaları'na en yakın yerleşim yeri Kuzey İskoçya'dır. Bazalt lavlardan oluşan Faroe Adaları'nda 50 bin kişi yaşamaktadır.

Faroe Adaları'na ulaşmak için İstanbul'dan Kopenhag aktarmalı bir uçuş gerçekleştirmek gerekiyor. Faroe Adaları'nın başkenti Torshavn yakınında bulunan Vagar Havaalanı'ndan Kopenhag'a doğrudan uçuşlar gerçekleştirilmekte. Torshavn - Kopenhag uçuşları 2 saat 15 dakika sürüyor. İstanbul - Kopenhag uçuşlarıysa 3 saat sürmekte.

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler...
Faroe Adaları 1948 yılında Danimarka'ya bağlı özerklik statüsünü kazandı. Faroe Adaları bağlı bulunduğu Danimarka'ya 1.600 kilometrelik bir uzaklığa sahip. Kuzey Atlantik'te 18 adadan oluşan Faroe, kutup dairesinin altında yer almakta.

Haberin Devamı

Faroe Adaları'na gidecek Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alması gerekiyor. Faroe Adaları ile Türkiye arasında üç saatlik bir zaman farkı bulunmaktadır.

Danimarka'ya bağlı olan Faroe Adaları'nda resmi dil Danca ve Faroecedir. Adaların resmi para birimi Faroe Kronudur.

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Faroe Adaları tarihi hakkında bilinmesi gerekenler...
Faroe Adaları'na ilk yerleşimler yaklaşık iki bin yıl öncesine dayanmakta. Arkeolojik buluntular Norveç dolaylarından Faroe Adaları'na üçüncü yüzyıldan itibaren göçlerin yaşandığını göstermekte. Norveç sagalarında da bahsi geçen Faroe Adaları'na İrlandalı din adamı Aziz Brendan, "vaat edilmiş azizler ülkesi"ni bulmak için çıktığı yolculukta Faroe Adaları'na ulaşmıştır. Sal kullanarak Faroe Adaları'na gelen Aziz Brendan, bölge hakkında yazılar kaleme almıştır.

Yüzyıllar boyunca Norveç hakimiyetinde kalan Faroe Adaları 19. yüzyıldan itibaren Danimarka yönetimine girmiştir. 1948'de özerklik statüsü kazanan Faroe Adaları, yasal olarak Avrupa Birliği toprağı sayılmamaktadır.

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Başkent Torshavn hakkında bilinmesi gerekenler...
Faroe Adaları'nın başkenti olan Torshavn, aynı zamanda en büyük yerleşim yeri unvanına da sahiptir. 25 bin kişinin yaşadığı Torshavn, Faroe Adaları nüfusunun yarısına ev sahipliği yapmaktadır. Torshavn'ın yüzölçümü 78 kilometrekaredir. Faroe Adaları'nı dünyaya bağlayan Vagar Havaalanı, Torshavn'da bulunmaktadır. Ayrıca kentte bir heliport ve liman da bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Faroe Adaları'nda iklim nasıldır?
Kuzey Kutup Dairesi'nin altında yer alan Faroe Adaları soğuk bir iklime sahiptir. Yılın büyük bir bölümünü fırtınalar ve soğuk havayla geçiren Faroe Adaları'nda yazın ortalama sıcaklık 9 dereceye çıkabilmektedir.

Faroe Adaları'nın kış mevsiminde sıcaklık ortalaması ise eksi 8 derece civarındadır. Faroe Adaları'nda yaşanan fırtınaların saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşmaktadır.

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Faroe Adaları'nda neler yapılmalı?
Faroe Adaları'na gelenler genellikle doğa turlarına katılmak ve doğa fotoğrafları çekmek için bölgeyi tercih ediyor. Sahip olduğu doğal güzellikleri çok sayıda fotoğrafçıyı cezbetmektedir. Soğuk hava ile arası iyi olanların muhteşem kadrajlar yakalayabileceği Faroe Adaları, trekking ve tırmanış tutkunları için de cazip bir yer.

Haberin Devamı

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Faroe Adaları'nda nerede kalınır?
Faroe Adaları'nda toplam nüfus 50 bin civarında. İklim koşulları nedeniyle yerleşimin kısıtlı olduğu Faroe Adaları'nda nüfusun yarısı başkent Torshavn'da yaşamakta. Dolayısıyla Faroe Adaları'na turistik amaçlı ziyaretler gerçekleştirenlerin kalabileceği konaklama tesisleri ağırlıklı olarak Torshavn'da bulunmaktadır. Buradaki konaklama tesisleri ağırlıklı olarak butik otel ve pansiyon özelliği taşımakta.

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler

Faroe Adaları'nda ne yenir?
Adalar topluluğu olan Faroe'de temel besin kaynağı balık. Deniz ürünlerinin ağırlıklı olarak tüketildiği Faroe Adaları mutfağında balık çeşitlerinin yeri çok büyük.

Faroe Adaları hakkında bilinmesi gerekenler