İstanbul Faruk Eczacıbaşı'nın Kitabı “Daha Yeni Başlıyor” Kitapçılarda

Faruk Eczacıbaşı'nın Kitabı “Daha Yeni Başlıyor” Kitapçılarda

19.02.2018 - 14:20 | Son Güncellenme:

.

Faruk Eczacıbaşının Kitabı “Daha Yeni Başlıyor” Kitapçılarda

Eczacıbaşı Holding Başkan Yardımcısı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın geleceğin dünyasında bizi nelerin beklediğini örneklerle anlattığı “Daha Yeni Başlıyor” isimli kitabı piyasaya çıktı.
Faruk Ezcacıbaşı, kitabında “Yapay zeka, akıllı şehirler ve bilgisayar korsanlığı” gibi günümüzün sıcak konularına değinerek, hem Eczacıbaşı Grubu’ndan hem de dünyadan örnek vererek son derece akıcı bir üslupla kaleme almış. Eczacıbaşı, “20-25 yıl önce bilgisayar vardı, donanım ve bazı hizmetler vardı. Ama iş artık öyle değil. Yeni modellere, yeniliklere ihtiyaç olduğunu hissediyoruz” diyerek eğitimden, sağlığa, sanayiden akla gelecek her soyut ve somut kurumun yenilenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.
Faruk Eczacıbaşı’nın kitabının ismi de oldukça dikkat çekici; “Daha Yeni Başlıyor.” Kitabında kendi kişisel deneyimlerinden, Eczacıbaşı Holding’in “kompüter” serüveninden, Türkiye’nin geçirdiği dönüşümlerden, küresel değişimden ve dünyadaki son gelişmelerden yola çıkarak, her gün daha büyük bir ivmeyle hayatımıza giren teknolojik gelişmelerin getirdiklerini ve götürdüklerini inceliyor Kuşaklar arası ilişkilerden, gelecekte dünyayı iyisi ve kötüsüyle nelerin bekliyor olabileceğini tartışıyor. Kitapta her kurumun mutlaka yenilenmeye ihtiyacı olduğuna, hatta mecbur olduğuna dikkat çekiliyor. Bu kitap, bekli de bu alanda yazılmış en kapsamlı, en dengeli ve herkesin anlayabileceği kitaplardan biri olarak dikkat çekiyor.
Faruk Eczacıbaşı’nın üzerinde aralıksız iki yıl çalıştığı kitap Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayınlanmış. Kitabın gelirinin tamamı ise Türkiye Bilişim Vakfı’na bağışlanacak.