Cadde Faruk Peker yeni İffet’i beğendi

Faruk Peker yeni İffet’i beğendi

19.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Müjde Ar’la 1982’de çekilen, Kartal Tibet’in yönettiği İffet’te başrolü oynayan Faruk Peker, ilk bölümü yayımlanan dizi versiyonunu da başarılı bulduğunu söyledi

Faruk Peker yeni İffet’i beğendi

Türk sinema tarihinin kült sahnelerinden birine sahip filmi olarak kabul gören “İffet”in dizi versiyonunun ilk bölümü cumartesi akşamı ekrana geldi. 1982 yılında Kartal Tibet’in yönettiği, Müjde Ar ve Faruk Peker’in başrolünü üstlendiği filmin dizi versiyonunda İffet rolünü Deniz Çakır, Cemil rolünü ise İbrahim Çelikkol canlandırıyor.
Faruk Turgut’un yapımcılığını üstlendiği, Faruk Teber’in ise yönettiği dizide Müjde Ar’ın “Türk halkının ahlakını ben bozdum. Türkiye benim cam sahnemle büyüdü” dediği meşhur cam sahnesinin RTÜK kurallarına göre çekilen bölümü finalde ekrana geldi.
Çelikkol, Çakır’ı taksinin camına sıkıştırdıktan sonra arabadan indi ve dizinin ilk bölümü burada bitti. Önümüzdeki hafta sahnenin kalan kısmı ekrana gelecek. Ancak seyirci filmdeki gibi bir sahneyle karşılaşmayacak. Dizi hem AB hem de Total’de 3. oldu. Arkasından ekrana gelen tekrarları da çok izlendi. Yapımcı Faruk Turgut, “Tecavüz sahnesiyle reyting alma çabası içinde olmadığımızı, son derece sıcak bir mahalle dizisi yaptığımızı seyirci gördü. Gelen yorumlar çok olumlu” dedi.
Dizinin eski Cemil’i Faruk Peker ise diziyi beğendiğini ve özellikle İbrahim Çelikkol’u başarılı bulduğunu söyledi. “İffet”teki cam sahnesinin tecavüz değil, fantezi olduğunu yineleyen Peker şöyle konuştu:

‘Hâlâ konuşuluyor’
“İbrahim’i başarılı buldum. İbrahim çok efendi, çok sıcak bir çocuk, ayaküstü konuştuk. ‘O Cemil başka, bu Cemil başka, sen kendi Cemil’ini bulacaksın. Çok tehlikeli bir rol. Siz dizi yapıyorsunuz, bizim 30 yıl önceki yaptığımız gibi bir sahne çekemezsiniz. Ben de şu an aynı sahneyi bir daha oynayamam’ dedim. O da kendi Cemil’ini gayet başarılı şekilde yaratmış. Cam sahnesi Kartal Tibet’in başarısıdır. Senaryoyu yazan Yavuz Turgul o sahneyi açık bırakmıştı. Kartal Tibet, ‘Faruk öyle bir sahne çekelim ki, 50 sene, 100 sene konuşulsun’ demişti. 30 sene geçti hâlâ o sahne konuşuluyor. Hatta dizisi çekiliyor. Keşke cam sahnesi yerine daha şaşırtan bir fikir getirselerdi. ‘İffet’ şu an 29 yıllık mirasın reytingini alıyor.”

Haberin Devamı

Faruk Peker yeni İffet’i beğendi

Yazarlar