Gündem Fast food eritme rehberi

Fast food eritme rehberi

20.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Daily Mail gazetesi fast food ürünlerinin kilo aldırıcı etkilerini engellemek için yapılacakları derledi. Kilo alımını önlemek için uzun süreli egzersizler gerekiyor

Fast food eritme rehberi

Fast food alışkanlığı olanlara kötü haber. Gün içerisinde tüketilen hamburger, pizza, patates kızartması, çikolata ve pasta gibi yiyecekleri eritmek sandığınız kadar kolay olmayabilir. İngiltere merkezli DailyMail gazetesi, fast food ürünlerinin kilo aldırmasını engellemek için yapılması gereken egzersiz sürelerini derledi. Cinsiyetler için farklılık gösteren bu egzersizler zamanınızın büyük bir kısmını alabilir. İşte en çok sevilen fast food yiyecekleri ve onları eritmek için yapılması gerekenler:

Haberin Devamı

Hamburger: Fast food denilince akla ilk gelen yiyecek olan hamburger kuşkusuz birçok kişinin favori yiyeceği. Ancak pek de masum olmayan bu yiyecek için spor salonlarında uzun süre geçirebilirsiniz. 490 kaloriye sahip hamburger, bir kişinin günlük ihtiyacı olan kalori miktarının 5’te birine denk geliyor. Toplamda 24 gram yağ oranına sahip hamburgerler, günlük gereken yağ oranının dörtte birinin biraz fazlasına tekabül ediyor. Erkekler yedikleri bir hamburgeri yakmak için 42 dakikaya ihtiyaç duyarken, bu sayı kadınlarda 51 dakikaya ulaşıyor. Öte yandan erkekler ağırlık kaldırma yöntemini tercih ederse bu süre 57 dakikaya, kadınlarda ise 68 dakikaya kadar çıkabiliyor.

Meşrubatlar: Fast food yiyeceklerin olmazsa olmazı gazlı içecek ve meşrubatların bir kutusu 139 kaloriye tekabül ederken, içeriğinde yağ bulunmuyor. Erkekler 12 dakika kardiyoyla bir kutu meşrubatı eritebilirken, kadınların 14 dakika çalışması gerekiyor.

Haberin Devamı

Patates kızartması:Fast food zincirlerinde en büyük boy patates kızartması 460 kaloriye denk. Bu oran günlük kalori ihtiyacının 5’te birini karşılarken, 22 gram yağ oranıyla günlük yağ ihtiyacının da dörtte birini karşılıyor. Bir erkeğin yediklerini eritebilmesi için 40 dakika kardiyo yapması gerekirken kadınlarda bu süre 48 dakikayı buluyor.

Pizza:Ortalama bir Margherita pizzada 682 kalori bulunuyor. Günlük kalori ihtiyacının 5’de ikisine yakın bu miktarın yakılması için erkeklerin günde 59 dakika kardiyo yapması gerekirken, kadınlar 71 dakika çalışmak durumunda. Eğer ağırlık kaldırma yöntemiyle kalori yakmak tercihinizse, erkeklerin 79 dakika kadınların ise 94 dakika egzersiz yapması şart.

Çikolata: 45 gram çikolata 237 kaloriye denk geliyor. Bir erkeğin kardiyo yöntemiyle çikolatayı eritebilmesi için 21 dakika, bir kadının ise 25 dakika çalışması gerekiyor. Toplam 14 gram yağ oranına sahip çikolata, günlük yağ ihtiyacının 4’te birini karşılıyor.