Gaziantep FATMA ŞAHİN KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

FATMA ŞAHİN KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

23.04.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

.

FATMA ŞAHİN KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

Gaziantep Büyük şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu çocuklara bıraktı.
Çocukları kapıda karşılayan Şahin makamını Mehmetçik Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Umay Kevser Kereci’ye bıraktı. Şahin’in koltuğuna oturan Kereci, tüm dünya çocuklarının Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Türkiye, bölge ve tüm dünya için barış temennisinde bulunan Kereci, “Savaşlarda en çok çocuklar zarar görür. Bu nedenle çocukların ölmediği ve acı çekmediği bir dünya diliyorum. Türkiyeyi Türkiye yapan birlik ve beraberliğimizin hiç bozulmamasını diliyorum. Belediye Başkanı olarak çocuklar için yaşanabilir ve daha eğlenceli bir dünya istiyorum” dedi. Sınav öncesi çocuklara özel ders verilmesini isteyen Kereci, köprülü kavşak, sosyal tesis, konut alanları ve parkların yapılmasını istedi. Fatma Şahin de dünya barışının bütün dünya çocukları için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, bütün çocukların bu hassasiyetle yetiştiği zaman geleceğin dünyasının çok daha barış ve huzur içerisinde olacağına inandığını söyledi. Çocukların daha iyi yaşaması için mekanlar üretilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin,“Çünkü şehir insanın, insan şehrin aynasıdır. Biz çocuk dostu kent olma iddiasıyla yola çıktık. Metrekareye düşen yeşil alanı çoğaltmak için büyük bir gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
"ANA HEDEFİMİZ ÇOCUKLAR VE GENÇLER"
Büyük şehir Belediyesi olarak çocuklar için yapılan proje ve çalışmaları anlatan Şahin, büyük bir tabiat parkı yapacaklarının müjdesini verdi. Çocukların yetişmesi için mekanların önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, Büyük şehir Belediyesi olarak iki konu belirlediklerini ve bunların spor ile eğitim olduğunu aktardı. Çocuklar için yapılan spor alanları hakkında bilgi veren Şahin, “Bu şehri spor kenti yapmak için gençlerimizi bedenen, ruhen daha iyi geliştirmek için daha çok spor yapmalarına teşvik edecek onların genetik mirasını keşfedecek ne tür çalışmalar yapabiliriz? Bunun çıktılarını takip ediyoruz. Eğitim meselesinde de özellikle üniversiteye hazırlanan çocukların, yoksul çocukların eğer ek ders ihtiyacı varsa sosyal tesislerimizde onlara eğitim veriyoruz. Ve sevindirici olan şey, bu çocuklara biraz fırsat eşitliği verildiği zaman çok güzel sonuçlar aldığını gördük. Yani çocuk ve genç bizim ana hedefimiz. Merkeze koyduk onları ve iki milyon şehirdeki her çocuğun ailesi kim olursa olsun onların yaşam kalitesini yükseltmek için onlara dokunuyoruz. Ben bu hassasiyetinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bunu bir talimat olarak alıyorum. Daha yoğun bir şekilde çalışmak için ben ve ekibim size söz veriyoruz çocuk dostu bir kent olma noktasında talimatlarınız yerine getirilecektir" diye konuştu.
Öğrenci Kereci’nin çiçek takdim ettiği ziyaretteki konuşmaların ardından Şahin, Kereci’ye çeşitli hediyeler verdi.