Ordu FATSA, KORE GAZİSİNİ UĞURLADI

FATSA, KORE GAZİSİNİ UĞURLADI

04.04.2014 - 16:33 | Son Güncellenme:

Ordu’nun Fatsa ilçesinde vefat eden 85 yaşındaki Kore Gazisi Osman Nuri Dervişoğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık iki aydır tedavi gören ve bu sabah hayatını kaybeden Dervişoğlu için devlet töreni düzenlendi.

FATSA, KORE GAZİSİNİ UĞURLADI

 Az sayıda kalan Kore gazilerinden biri olan Dervişoğlu’nun cenazesi, Meşebükü Mahallesi Kardeşler Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Kıran Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı


Dualarla uğurlanan Dervişoğlu’nun cenazesine Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, bazı kurum amirleri, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.


“DEVLET TÖRENİ İSTEDİ”
Cenazede bir konuşma yapan Ordu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Abdullah Eraslan, Kore ve Kıbrıs gazilerinin her geçen gün ebediyete intikal ettiğini ve Osman Nuri Dervişoğlu’yla birlikte hepsine de Allah’tan rahmet dilediğini söyledi. Abdullah Eraslan, “Osman amcamız bizden, öldüğü takdirde devlet töreni yapılmasını istemişti. Biz de onun bu vasiyetini yerine getirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Eraslan’ndan sonra söz alan Osman Nuri Dervişoğlu’nun en büyük oğlu Mehmet Dervişoğlu, "Babamıza layık evlatlar olmaya çalışacağız. Onun bıraktığı güzelliklerin mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Onun bize bıraktığı şanlı bayrağımızı yerlere indirmeyeceğimize ve bu şerefli hizmeti sürdüreceğimize söz veriyorum” dedi.
Osman Nuri Dervişoğlu evli ve 7 çocuk babasıydı.