Gündem Faytona binme, atlar ölüyor!

Faytona binme, atlar ölüyor!

26.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Faytona binme, atlar ölüyor

Adalarda fayton çeken atların aşırı yük, fazla çalıştırılma ve yetersiz bakım şartları nedeniyle ölümüne dair tepkiler devam ediyor.

Haberin Devamı

300 BİNDEN FAZLA İMZA

‘Change.org’da başlatılan ‘Faytona Binme Atlar Ölüyor’ adlı imza kampanyasına şu ana kadar 300 bini aşkın kişi destek verdi. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında başlatılan kampanyada, “Bir at, ortalama 25 sene yaşayabiliyorken, faytona koşulan atlar çok ağır bir sömürü sistemine maruz kaldıkları için ancak 2 yıl yaşayabiliyorlar. Sonu hep aynı olan ağrılı ve acılı bir ölüme mahkûm ediliyorlar” denildi.

Adaların ulaşım sorunu için atların kullanılmadığı, Adaların yapısına, doğaya ve ekolojik sisteme dost, elektrikli faytonun uygulamaya koyulmasını acil olarak talep ediyoruz. Bugüne kadar ekmek parası diyerek faytonların kaldırılmasına karşı çıkan faytonculara da, elektrikli faytonlar ile iş istihdamı sağlanmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Kampanyada ayrıca, “Sadece İstanbul adalarda her yıl 400’den fazla at, fayton kazaları, bakımsızlık, kötü muamele, uygunsuz yaşam koşulları, sakatlanmalar, ve mezbahaya gönderilmeleri sonucunda acı çekerek yaşamını yitiriyor” bilgilerine de yer veriliyor.